Det forteller oppmålingsingeniør Bengt Richardsen i Lenvik kommune, etter at fristen er gått ut på å sende inn forslag til nye veinavn i Lenvik.

Lenvik, Berg, Torsken og Tranøy skal slås sammen til Senja kommune, og i den forbindelse må hver av kommunene endre vegnavn som er for like med veinavn i de andre kommunene.

– Det er navn som er helt identisk eller som er så lik at de kan forveksles med hverandre som vi nå skal endre, sier Richardsen.

25 forslag

I Lenvik gjelder det Skoleveien, Hamnaveien, Helsesenterveien, Øvreveien, Nerveien, Kirkegårdsveien og Trollveien. Saken ble sendt ut på høring, og berørte lag, foreninger og privatpersoner ble invitert til å komme med forslag til nye veinavn. Fristen gikk ut 31. januar, og Richardsen forteller at de har fått inn totalt 25 forslag på nye veinavn.

– Det er vi godt fornøyd med, og vi har fått inn forslag på alle veiene som vi trenger nye navn på, sier han.

«Blålysveien»

Richardsen sier flere av forslagene er etter kjente personer som har tilknytning til veien, mens andre er litt mer fantasifulle.

– Det er blant annet kommet inn ett forslag på «Blålysveien» der hvor Helsesenterveien er i dag, forteller han.

Det har kommet inn flest forslag på Kirkegårdsveien.

– Der er det mange forslag, blant annet «Abborveien», «Blåbærveien» og «tyttebærveien», sier Richardsen.

Navneforslagene skal nå sendes over til stedsnavntjenesten som skal gi sine anbefalinger, før de så legges fram for politisk behandling i kommunen.

– Vi har også nå i etterkant sendt ut på høring at vi trenger nytt navn på en vei i et nytt boligfelt på Silsand, Sarabakken boligfelt. Siden det kom i etterkant så har det høringsfrist 28. februar, sier Richardsen.

Han håper vedtakene om de nye veinavnene i kommunen vil være på plass i løpet av året.

I Torsken kommune er det kun èn vei; Kirkeveien i Flakstadvåg som skal endres.

– Formannskapet skal komme med forslag, før navnet så bli vedtatt i kommunestyret i Torsken, sier avdelingsingeniør Kåre Vilvang.

Berg er den eneste av de fire kommunene som slipper unna navneendringer.

Tranøy må endre navn på fire veier; Skoleveien, Hamnveien, Larsebakken og Ringveien.

– Vi er helt i startfasen av dette arbeidet, og har foreløpig ikke tatt stilling til hvordan prosessen blir ennå, sier rådmann Alf Rørbakk.