– Alt blir nytt. Det blir totalt ny fasade og total ny innredning. Så dette blir en total makeover, sier kjøpmann Tommy Kvistad.

Utenfor varehuset i Finnsnes sentrum ser han på mens innleide arbeidere er i gang med å montere perforerte metallkasetter på fasaden. Litt lenger bort på parkeringsplassen står den nye rulletrappa innpakket i plast. Den er nylig blitt losset av en trailer. Neste skritt blir å få den inn i hus.

– Metallkassettene skal medvirke til at fasaden får ei anna brytning alt etter hvilken vinkel du ser den fra. Det skal bli veldig fint og effektfullt. Fasaden er laget av et arkitektfirma i Trondheim, sier Tommy Kvistad.

Slik fornyes hele senteret - se video her.

Dette er den største investeringa han gjør på bygget siden 1994 da varehuset ble bygget på og utvidet. Varehuset ble opprinnelig ført opp i 1967.

– Skal vi henge med på utviklinga var det på tide å gjøre noe. Handelen endrer seg, og det samme må vi gjøre, sier Kvistad.

Bohus inn i andre etasje

Innvendig pågår full oppussing av andre etasje, der møbelkjeden Bohus skal inn på 2.000 kvadratmeter. En betydelig økning fra dagens lokaler på 800 kvadratmeter i Suma-bygget.

– Det blir en bra butikk, sier Kvistad.

Før jul kom Power inn i første etasje.

– Power har gått veldig bra, over all forventning. Det er blitt en kjempepopulær butikk. Både Power og vi er fornøyd.

For å lette atkomsten til andre etasje skal rulletrapp installeres. En kuriositet er det at Kvistad i sin tid faktisk var det første varehuset som var utstyrt med rulletrapp.

– Det var ei trapp som pappa kjøpte brukt i Oslo og som ble installert i 1978. Trappa ble en attraksjon, Det var rene tivoliet, humrer Tommy Kvistad.

– I forbindelse med ombygginga i 1994 måtte imidlertid trappa fjernes. Men nå får vi altså en ny.

– Hvor mye er du investerer for?

– Huff, det er vanvittig mye penger. Foreløpig har jeg ikke lyst til å si eksakt hvor mye, men jeg kan røpe såpass at det dreier seg om et tosifret millionbeløp.

Vitalisere sentrum

Kjøpmannen tror imidlertid resultatet skal bli bra til slutt.

– Det blir et bra varehus med to store konsepter. Så får vi se hvilke nye leietakere vi kan få inn i Suma-bygget. Håpet er også at Finnsnes Senter (bankbygget) kan fylle opp sine ledige lokaler, slik at vi får vitalisert denne delen av Finnsnes sentrum. Jeg har god tro på at vi skal lykkes. Styrken vår er at vi ligger midt i sentrum og har gode parkeringsmuligheter, sier Tommy Kvistad.

BOHUS: – Her skal Bohus inn — på cirka 2.000 kvadratmeter, sier Tommy Kvistad der han står i andre etasje. Lokalene er under full oppussing. – Det blir en bra butikk. Foto: Viar Bjørkli
RULLETRAPP: Etter å ha vært uten i noen år, installerer Kvistad igjen rulletrapp. Den nye rulletrappa står foreløpig innpakket i plast utenfor varehuset. Foto: Viar Bjørkli