Klokken halv elleve søndags kveld blir det sendt ut en automatisk varsel til teknisk etat og alle abonnementer at systemet har fanget opp en vannlekkasje som berører flere husstander. Det viser deg at ytre del av Gryllefjord nå var uten vann.

Omfattende lekkasje

Det viste seg å skulle være en svært omfattende lekkasje og arbeidsleder i uteseksjonen nord i kommunen sier de måtte stå på for å løse problemet så raskt det lot seg gjøre.

– Vi startet med en feilsøking og fikk luket ut noen området. Videre måtte vi bestille kamera for å kunne lokalisere lekkasjen. Det som gjorde det vanskelig fra starten av var at vannet ikke kom opp til overflaten, alt forsvant i bakken. Da vi endelig fikk lokalisert skaden og fikk godkjent gravemeldingen kunne vi starte på arbeidet, forteller Ronny Mikalsen.

For å kunne grave ned til det berørte røret måtte kabler påvises. I dette aktuelle området går det flere strøm og fiber-kabler.

– Vi begynte grave og oppdaget en ganske omfattende og veldig stor lekkasje. Det var et vannrør som var sprukket på flere meter. Vi var ikke ferdig før klokken fire på natten. Da kjørte vi en test på vanntrykket og kunne konstatere at alt var tilbake til normalen. Det er per nå bare to husstander som ikke har vann, men det jobber vi med denne tirsdagen, forteller Mikalsen.

Positive tilbakemeldinger

Tross lang dag forteller Mikalsen at de to arbeiderene fra teknisk og de to innleide entreprenørene som stod for gravearbeidet stod på for å få vann til innbyggerene.

– Jeg skjønner at folk gjerne vil ha tilbake vannet etter lang tid uten. Arbeidet gikk greit når vi først fikk starta på reperasjonene og det var en ganske fin følelse når trykket kom tilbake. Jeg synes også folk har tatt dette greit, vi er et lite samfunn og alle vet at vi gjør så godt vi kan, så når vi fikk ros for å ha stått på var det veldig koselig. Men det blir tidlig kveld i dag, det kan jeg love deg, ler Mikalsen.

Ros

Torsken-ordfører kom fra jobben som teknisk sjef i kommunen, Fred Ove Flakstad og vet hvor omfattende et slikt arbeid kan være. Han roser arbeiderene for innsatsen.

– Dette er en jobb som tar tid og var selv der for å sjekke hvordan det gikk i ni-tiden på kvelden. Da fikk jeg beskjed om at de ikke ville ta kveld før lekkasjen var tatt hånd om. Vann er noe av det verste å bli fri for og det er viktig for kommunen å kunne gi innbyggerene dette. Arbeiderene gjorde en formidabel jobb, for det ble en lang arbeidsdag der de stod på til langt ut på natt for å gi innbyggerene vann i krana. Det var utrolig bra og jeg må gi all ros til de som stod på og bidro til dette, sier Flakstad.

Halve bygda Gryllefjord ble fri for vann da en omfattende lekkasje ble oppdaget søndag kveld. Foto: Privat
ARBEID: Det var et tungt arbeid, men arbeidsleder i uteseksjonen nord i Torsken kommune, Ronny Mikalsen sier arbeiderene var lettet da de oppdaget at vanntrykket kom tilbake. Foto: Privat Foto: Privat