For fire år siden utvidet Joker Skaland sine lokaler for en prislapp på fire millioner kroner. Nå skal fasaden pusses opp.

– Vi skal bygge et nytt inngangsparti og startet arbeidet med dette mandag. Så skal vi bygge litt ut, skifte litt bordkledning og male på den gamle delen som ikke ble pusset opp for noen år siden. Det som er dårlig skal bli bra, forteller styreleder Morten Eriksen til Folkebladet.

Endring

Eriksen forteller at det er mye som skal på plass.

– Først skal vi tine opp grunnen som det skal graves i, så skal vi bygge litt utover mot pumpene og lage bedre plass til postpakker. Her har det vært trangt, i tillegg vil det også bli bedre plass fremfor kassene da det lille rommet som nå er inngangspartiet vil bli på innsiden, sier Eriksen.

Moderne

Videre skal fasaden bli mye mer moderne.

– Inngangs partiet har vært dårlig for rullestolbrukere, rullatorbrukere og andre som har behov for en sikker og god adkomst. Til nå har det kunne ligge seg snø og is på rampen vi nå har og det er ikke optimalt. Den nye trappen skal ha varmekabler og vi skal sette inn automatiske dører, slik de fleste moderne butikkene har i dag. Vi kommer også til å få nye plakater, folie og logo opp til dagens standard så dette ser vi frem til, sier Eriksen

Ny inngang

I perioder vil også inngangen bli flyttet.

– I perioder blir vi nødt til å sluse folk inn lagerdøra, det skjer nok ikke de første dagene, men når gravearbeidet starter og når trappa skal på plass. Når dette skjer sitter vi opp skilt og det kommer selvfølgelig en rampe på denne inngangen også. Alle skal bli ivaretatt i prosessen, betrygger Eriksen.

Kostnad

Butikken har budsjettert oppussingen med 1,2 millioner kroner.

– Vi håper å skal klare under budsjetteringen. Det vi synes er viktig å få frem er at dette er et ledd i å føre penger tilbake til bygda og kunden. Vi oppgraderer og moderniserer for at kunden skal få en bedre opplevese når kommer til butikken. Det er tre år siden sist, så har det vært et behov og nå som vi har bygget opp en egenkapital, er det naturlig å gjøre dette, sier Eriksen.

Arbeodet skal etter planen ferdigstilles til påsken i slutten av mars.

Styreleder Morten Eriksen er glad for å komme i gang med å oppgradere inngangspartiet, her med den gamle fasaden i bakgrunnen. Foto: Rune Ottarsen