I husets hovedetasje bodde en familie på fire, og i leiligheten under bodde én person. I tillegg oppholdt flere personer seg i huset. Heldigvis kom alle seg ut uten fysiske skader som følge av brannen.

Frode Jørgensen, som bor i nabohuset, forteller om en dramatisk natt.

Hedrer utrykningsetatene

Jørgensen forteller at han kunne se flammene fra nabohuset fra soveromsvinduet sitt.

– Hvordan er det å våkne til et slikt syn?

– Det har jeg egentlig ikke reflektert over, for der og da var det bare å sette igang og mobilisere. Både samboeren, samt den voksne datteren min som bor i kjelleren, heiv seg til for å hjelpe, sier Jørgensen.

Folkebladet-TV: Bolig overtent da brannvesenet kom

På et tidspunkt var alle fra nabohuset, samt politi og ambulansemedarbeidere, hjemme hos Jørgensen og familien hans.

– På et tidspunkt var vi nok 20 stykker her. Ungene våre våknet også, og da fikk de faktisk også lekt litt med naboungene, sier Jørgensen.

Det han har gjort seg noen tanker om er innsatsen fra både politi, brannvesen og ambulanse.

– Jeg synes de skal ha skryt for den jobben de gjorde, for de jobbet som noen helter — all ære til dem. Fra alarmen gikk til brannen var slokket gikk det bare en times tid, noe jeg faktisk ikke trodde skulle skje. Da jeg først så brannen var jeg sikker på at huset skulle forsvinne helt, sier Jørgensen.

Skryt fra rådmannen

Om egen innsats understreker Jørgensen at han og familien ikke gjorde noe annet enn det enhver annen ville gjort i en slik situasjon. Til Folkebladet fremheves likevel naboenes innsats gjennom fungerende rådmann i Sørreisa, Truls Meyer.

– Det var noen fantastiske naboer som tok veldig godt vare på de som ble rammet av brannen. De hjalp til med klær, bleier og mer til, sier Meyer.

Fra kommunens side har de allerede klart å skaffe til veie en bolig til familien. Meyer forteller at familien kan flytte inn i denne når kommunen har fått skaffet til veie nødvendig inventar.

– Enn så lenge bor de hos familie, sier Meyer.

Brann- og beredskapssjef i Sørreisa kommune, Tor Ivar Olsen, forteller for øvrig at brannen i bolighuset ikke bød på store utfordringer for brannvesenet.

– Nei, heldigvis ikke. Selv om det var vind, så var det en grei brann å takle for vår del. I løpet av 20 minutter hadde vi kontroll på den, og ikke var det fare for spredning heller. Ettersom de som var berørt av brannen også ble så godt tatt hånd om av naboer, kunne vi også konsentrere oss fullt ut om brannen, sier Olsen.

Fungerende rådmann i Sørreisa kommune, Truls Meyer, skryter av naboene som tok seg av de som var rammet av brann natt til fredag. Foto: Birger Caspersen