Folkebladet skrev onsdag at det kun var en politipatrulje på vakt på nettene i uka. Politiledelsen sier at det er for ressurskrevende å sette inn to patruljer.

– Politireformen skulle frigjøre ressurser til langt flere politipatruljer her til lands. Det har ikke skjedd. Situasjonen i Midt-Troms, der hele dette store området har bare én politipatrulje, er jo helt uholdbart. Man kan ikke ta bort lensmannskontor og de vaktordningene som politiet tidligere hadde og så håpe at en enkelt patrulje skal klare jobben. Problemet er at det kan skje flere ting samtidig, men på helt ulike steder med stor avstand, og da risikerer vi at politiet er mange timer unna når det skjer en alvorlig hendelse, sier Klinge.

–Politidistriktene sliter

– Dette handler om god beredskap, noe regjeringen er flinkere til å snakke om enn til å sørge for. Det koker ned til hvor mye politiressurser politidistriktene får. Dessverre har den blå-blå regjeringen vært flinkere til å øke antallet ansatte i POD enn til å levere bedre bemanning i politidistriktene og på lensmannskontorene. Vi i Senterpartiet la inn 500 millioner til politiet i vårt alternative statsbudsjett for 2018, fordi vi vet at politidistriktene sliter med å få nok penger til å få ansatt de politifolkene som regjeringene har lovet.

Svikter i bemanning

– Jeg lurer på om Listhaug som ny justisminister kommer til å bortforklare bemanningsmangelen i politiet like mye som hennes to forgjengere i statsrådposten. Man kan ikke legge ned 125 lensmannskontor, gjennomføre en stor reform, og så svikte når det gjelder å bemanne de kontorene som skal leve videre etter reformen er gjennomført, avslutter Klinge.

Morten Dokka