Som kjent har Finnsnes lensmannsdistrikt i dag et vaktsamarbeid med målselvregionen, noe som har ført til at de i dag har ansvaret for et langt større område når de har vakt. Politioverbetjent Steingrim Ovesen opplyser at denne oppgaven løses ved at de har utvidet den aktive tjenesten.

– Vi er mer ute både ettermiddag og natt for å styrke beredskapen til befolkninga og for å kunne være til stede når ting skjer.

– Hva betyr det i praksis?

– Det vil si at vi minst har en patrulje ute til enhver tid, men vanligvis to for å kunne gi en bedre politidekning i de regionene vi har ansvaret for, sier Ovesen.

Ønsker to til enhver tid

Politioverbetjenten vil ikke si at de har fått inn noen negative tilbakemeldinger fra publikum når det gjelder dagens organisering av politiet.

– Men det går på at vi klarer å holde det samme nivået som det vi hadde tidligere, samt at vi med den nye organiseringa har fått en operasjonssentral i Troms som fungerer bedre, mener Ovesen.

– Men er det tilstrekkelig når det er kun én patrulje på vakt i det store vaktområdet?

– Vi ønsker å være to patruljer til enhver tid, men med den bemanninga vi har i dag har vi ikke kapasitet til å gjennomføre dette. Vi har imidlertid en drøm om at det Stortinget har sagt, om at antallet stillinger skal økes frem mot 2020, vil gjøre at vi kan yte enda bedre tjenester til lokalbefolkninga.

– Venter på vår andel

Lensmann Arnold Nilsen ved Finnsnes lensmannsdistrikt ga også uttrykk for en klar forvetning til politikerne da han la frem årsstatistikken for sitt distrikt tirsdag.

– For at politiet skal komme videre, er det viktig at politikerne leverer det de har lovet oss — nemlig at politiet i 2020 skal ha opplevd en kraftig oppbemanning de siste årene. Vi venter på vår andel av det, for vi har på en måte dimensjonert oss etter at det skal komme noe mer ressurser til oss over tid. Kommer disse ressursene tenker jeg at det vi leverer i 2020 blir veldig bra, både innen etterforskning, vakt og beredskap, sa Nilsen.