Furu er ekte målselving og jobber i dag som sekretariatsleder i regionrådet i Lofoten. Furu var også i flere år leder av Næringshagen i Målselv.

Nå har han fått tilbudet om å bli den nye næringsjefen i Målselv etter Elin Byberg. Det er Byberg selv som opplyser det.

– Kjell Furu har fått muntlig beskjed om at han er tilbudt stillingen. Nå har han en frist på om han takker ja eller nei til jobben, sier Byberg.

Leverte godt

Byberg sier Furu leverte godt i jobbintervjuet, og at det er en del av grunnlaget han ble tilbudt jobben på.

– Han har også solid arbeidserfaring. I dag er han sekretariatsleder for regionrådet i Lofoten og de erfaringene han har hatt med de prosessene de har vært igjennom der kan være interessante å ha med seg opp mot Målselv kommune og de prosessene vi skal igjennom, sier Byberg.

Jobbe litt for Målselv

Om Furu takker ja til jobben er han neppe klar til å fylle stillingen før til våren.

– Nei, han er neppe på plass før til våren, og jeg har min siste arbeidsdag neste onsdag. 1. februar begynner jeg i Senja kommune. Men Målselv kommune har nå fått på plass en avtale med Senja næringshage, og de vil bistå i møter og med veiledning. Det er også gjort en avtale mellom Målselv kommune og Senja kommune om at Målselv kan benytte meg på enkelte ting og utviklingsprosjekter som vi må holde tråden i. Ut over det bli Målselv uten næringsjef en periode inntil den nye er på plass, sier Byberg.

Det lyktes ikke Folkebladet å komme i kontakt med Kjell Furu på fredag.