Tidlig i januar ble boligen lagt ut for salg via Eiendomsmegler1 på Finnsnes. Taksten var på 150.000 kroner pluss omkostninger. Dagen etter visningen 14. januar ble den eldre boligen solgt vel 45 prosent over takst.

Budrunde

Eiendomsmegler Halgeir Johannessen hos Eiendomsmegler1 på Finnsnes, forteller at det var flere som var interessert i boligen.

– Det har vært veldig bra interesse, det gjorde at at boligen ble solgt allerede dagen etter visningen. Det var budrunde hvor flere la inn bud, hvor det tilslutt var tre stykker involvert. Det hele var fort gjort og den gikk for 220.000 kroner, vel over takst, sier Johannessen til Folkebladet.

Boligen har forfalt med årene, og dermed må nok de nye eierne gjøre noe med boligen for å kunne benytte den.

– Det er jo en bra pris på bolig når den var slik den var. Det var en del ting som må tas tak i, derfor var prisen deretter, sier Johannessen.

Prestebolig

Det er Opplysningsvesenets fond som har eid boligen, og som også er en forvalter av verdier som historisk har vært knyttet til den norske kirke. I 2016 ble disse verdiene beregnet til 3,1 milliarder etter tilskudd og gjeld.

– Boligen er jo mindre enn en prestebolig, men soknepresten i Berg og Torsken, har egentlig prestebolig i Berg på Skaland, har brukt denne når de har vært i Torsken. Da har den gått under navnet kirkestue, hvor presten da har brukt stua til å overnatte, slik jeg har forstått det, sier Terje Skaug i Opplysningsvesenets fond til Folkebladet.

Selv om ikke den har vært brukt som prestebolig, eller prestestue på mange år, husker nok flere av lokalbefolkningen at flere av prestene som var innom Torsken kirke også var innom denne boligen. Den mest kjente er nok Norges første kvinnelige prest Ingrid Bjerkås, som antakelig også brukte prestestua på sine reiser når hun var prest i Berg og Torsken på 60-tallet.

Ingrid Bjerkås var sokneprest i berg og Torsken i perioden 1961 til og med 1965. Foto: Kirkehistorie.com