– Vi søker en utstrakt arm i forhold til næringsarbeid. Det tror jeg blir veldig positivt for Målselv kommune, sier næringssjef Elin Byberg i Målselv.

Målselv hadde et samarbeid med Næringshagen i Målsev, eller Næringshage Nord, men næringshagen er nå historie.

– Det samarbeidet vi søker med Senja næringshage er annerledes. Dette vil gripe mer inn i næringsarbeidet og de såkalte førstelinjetjenestene. De skal også bistå med råd og veiledning, både opp mot nyetablerere og etablert næringsliv, sier Byberg.

Delta aktivt

Planen er at Senja næringshage skal delta aktivt på møter sammen med ordføreren opp mot næringslivet.

– Planen er at næringshagen skal bli en del av næringsavdelingen i den grad vi har det når det er bare meg. Senja næringshage har etterhvert opparbeidet seg bred kompetanse og utfra behovet kan de skreddersy mer opp mot lokalt næringsliv. De har mer kompetanse enn det jeg alene har. De kjenner virkemiddelapparatet og kan koble næringslivet opp mot dette apparatet. Næringshagen kan bli en mer aktiv partner opp mot næringssjefen, og jeg tror dette kan bli meget bra, sier Byberg.

Avgjøres i dag

Det er formannskapet som sitter på nøkkelen. De har saken på sitt bord i onsdagens møte. I saksframlegget peker rådmannen på at kommunen ikke lenger har noen samarbeidsavtale med en partner som kan bistå med etablererveidledning og utvikling av lokalt og regionalt næringsliv etter at Næringshage Nord gikk inn.

– Rådmannen har i etterkant av at Næringshage Nord ble avviklet avdekket et behov for å knytte til seg en samarbeidspart som kan bidra til å forsterke næringsarbeidet i kommunen. Det skjer veldig mye spennende i kommunen for tiden, og rådmannen ser et behov for å styrke næringsarbeidet, skriver rådmannen i saksframlegget.

Hvis formannskapet sier ja til et samarbeid med Senja næringshage vil det koste kommunen 100.000 kroner for 2018 og 110.000 kroner for 2019. Til sammenligning kostet det kommunen 70.000 kroner i året å ha et samarbeid med Næringshage Nord.