I fjor høst ble det klart at gründer og daglig leder Lars Utstøl trakk seg som leder av senteret. Men han fortsetter i senteret for å utvikle det videre.

– Mulighetene er enorme

Christin Kristoffersen har bred bakgrunn blant annet fra både Universitetet i Tromsø og Universitetssenteret på Svalbard, som ordfører, næringssjef og som selvstendig næringsdrivende.

– Det ligger et stort potensial i nettbasert utdanning. Nye digitale verktøy og plattformer vil åpne for ytterligere muligheter for alle typer studenter fra alle deler av landet og samfunnets behov for fleksibilitet i yrkeslivet. Et godt samarbeid mellom Studiesenteret og OsloMet er en gullgruve, blant annet gjennom fordi vi kan trekke på fag- og digitaliseringskompetansen til OsloMet. Alle fagretninger kan egne seg for nettbaserte studier, så mulighetene er enorme, sier Kristoffersen på senterets hjemmeside.

OsloMet overtok høsten 2017 aksjemajoriteten i Studiesenteret.no AS, som er et nasjonalt nettverk for nettbasert utdanning og livslang læring med 40 studiesentrene i 15 fylker.

Nasjonal dugnad

Styreleder Tore Hansen har tidligere fortalt til Folkebladet at ny leder i Studiesenteret.no skal holde til i Oslo. Den nye direktøren har store ambisjoner for senteret.

– Jeg vil raskt ta initiativ til en nasjonal dugnad og en konferansen der vi blant annet samler ordførere, arbeidslivets parter og representanter fra fylkenes ungdomsråd for å få brukernes ønsker og stake ut kursen fremover. Potensialet for etter- og videreutdanning vil bare vokse fremover, noe som også tas høyde for i regjeringserklæringen, sier Kristoffersen.