Forrige uke ble det gjennomført et møte angående Tranøy-rådmann Alf Rørbakks videre rolle i arbeidet med Senja kommune. Det skjer etter at flere politikere har ymtet misnøye over hvor mye tid rådmannen skal bruke på prosjektgruppa.

Dette møtet ble igangsatt etter at Folkebladet skrev at Rørbakk skulle inn som prosjektmedarbeider i Senja kommune sammen med tidligere Lenvik-rådmann, Margrethe Hagerupsen, da en av de ansatte trakk seg.

Reagerte

Gunnar Torgersen (Ap) og Herbjørg Valvåg (SV) reagerte med å skrive et innlegg i Folkebladet hvor de påpeker at deler av utviklinga i kommunen har stoppet opp, og at rådmannen trengs i full stilling frem til 2020. Det stiller også Knut Johnsen (Tranøy Folkeliste) seg bak.

– Hans rolle i prosjektet, slik det var fremstilt i Folkebladet, var en så pass stor prosentandel at vi politikere mente det var opp til kommunestyret å bestemme om Rørbakk skal ta en så stor del av arbeidet med Senja kommune, sier Johnsen.

Ikke avklart

Alf Rørbakk sin rolle i prosjektgruppa er dermed ikke klargjort enda.

– Hans rolle og arbeid i Tranøy mot 2020 er viktig for kommunen og dermed er vi bekymret for at arbeidet med prosjektgruppa vil gå ut over hans rolle som rådmann. Dette baserer vi på at det ikke har vært fremdrift i saker som burde vært fremdrift i. Så langt vil jeg påstå det ikke er noe som tilsier at flertallet er for at han skal frikjøpes, sier Johnsen.

Han sier videre at det på møtet var enighet om å ha full åpenhet om prosessene i kommunen.

– Det må vi ha fremover, vi vil ikke ha mistenkeliggjøring. Det ble tidlig avklart. Også prosjektleder for Senja kommune Hogne Eidissen synes kommunikasjonen har vært uheldig i denne saken. Åpenhet er først og fremst viktig for oss. Ellers vil jeg også legge til at jeg opplevde det som et positivt møte, sier Johnsen.

Viktig

Også Marit Stubberud Hanssen (Ap) deltok på møtet og sier de har forståelse for at Rørbakk frem til nå har vært viktig for prosjektet.

– Det er derfor naturlig at han bidrar i en overleveringsfase til de involverte i prosjektet, men vi så nok frem til at rådmannen fikk bedre tid og kapasitet til å ivareta de interne forholdene som ikke har med sammenslåings-prosessen å gjøre.

– Vi ser at ting har skjedd og at prosjektgruppa ble svekket da en medarbeider trakk seg. Nå må vi som arbeidsgiver til rådmannen diskutere hva Tranøy er mest tjent med mot 2020 og hvor mye han skal bidra med i prosjektgruppa. Vi er jo også opptatt at arbeidet med Senja kommune skal bli best mulig, og dette er hensyn som må veies opp mot hverandre. Saken kom nok litt dårlig ut og kunne blitt kommunisert på en bedre måte, sier Stubberud Hanssen.

Tranøy har sitt neste kommunestyremøte 27. februar. Senja kommune har et felles kommunestyremøte dagen før.

Rørbakk sier selv til Folkebladet at det aldri var snakk om at hans tjenester skulle frikjøpes.

– Hvordan dette kom frem er jeg usikker på. Det var en internmelding som ble misforstått, men det har aldri vært snakk om at jeg som rådmann i Tranøy skulle frikjøpes. Jeg er rådmann 100 prosent døgnet rundt. Dette er ikke en stilling jeg kan frigjøre meg fra. Det som nå må avklares er hvor sterkt Tranøy skal bidra og være involvert i prosjektet i fremtiden. Arbeidet mot sammenslåingen er den største og viktigste oppgaven de neste årene, sier Rørbakk.

Han har også opplevd å få gratulasjoner om sin «nye stilling».

– Noen kommer bort å gratulerer meg, men da sier jeg at det bare er tull. Jeg har tenkt å være rådmann i Tranøy i to år til, avslutter han.