Krister Turøy starta opp enkeltmannsforetaket «Mobilfikseren» i fjor vår. Folkebladet ville sjekke hvordan det går med mannen som mildt sagt brenner for å reparere mobiltelefoner som ikke fungerer som de skal.

– Det går stadig fremover

– Det går fint, jeg får oppdrag men ikke så mange som jeg skulle ønsket. Jeg klarer ikke å leve av kun denne jobben enda. Men jeg mener det skal være mulig. Og det går stadig fremover. I 2017 har jeg investert og bygget opp et bra varelager, forteller Turøy.

– Og du får holde på med akkurat det du vil?

– Ja, jeg synes det er kjempegøy. Det er helt topp, svarer han.

Kan fikse det aller meste

Mobilfikseren har opprettet ei egen Facebook-side.

– Jeg ser at når jeg er lite aktiv på siden får jeg mindre oppdrag. Jeg har ikke lagt noe ut på ei stund, men på mandag gjorde jeg det. Og det har ført til flere oppdrag allerede.

– Denne jobben er sinnssykt gøy når jeg ser at jeg faktisk klarer å bygge meg oppover. Nå har jeg deler så jeg kan fikse det aller meste på en iPhone i løpet av en halvtime, sier Turøy.

– De gangene jeg har folk som venter her, at jeg har kø er utrolig artig. Det er godt å kjenne på at det koker litt, sier Turøy, som opprinnelig fra Sotra. Han er ingeniørutdannet innen telematikk i Forsvaret.

Bytter skjerm og batteri

– De fleste oppdragene dreier seg om mobiltelefoner, men også skjermbytte og batteribytte på nettbrett. Tidligere tok jeg også mot pc, men det har jeg forsøkt å fase ut. Det er fordi det tar for mye tid. Men en treg datamaskin eller å fjerne virus kan jeg ordne, sier han.

Turøy holder til i Kontorhotellet i Brøstadbotn, men bor i Sørfjorden.

– Jeg trives veldig godt i Dyrøy. Jeg er også blitt vant til den dårlige veien. Nå vet jeg hvor det smeller, ler han.