Folkebladet fikk det bekreftet av ordfører Bernhardt Halvorsen (Sp) fredag at formannskapet har besluttet å anke saken til lagmannsretten.

Nord-Troms tingrett dømte Lavangen kommune like før jul til å betale Lind 330.000 kroner i erstatning i tillegg til å dekke 210.000 kroner i saksomkostninger

Følger anbefaling fra advokat

– Hva er begrunnelsen for å anke saken?

– Vi gjør det etter anbefaling fra vår advokat. Begrunnelsen må du få fra advokaten, saken er lagt i deres hender, svarer Halvorsen.

– Dere tør å gjøre det en gang til?

– Ja, det er ikke vi som er den aggressive parten, vi prøver å forsvare det vi har gjort. Vi mente at vi hadde grunn til å avlyse og lyse ut på nytt, utover dette ønsker jeg ikke å uttale meg nå, sier Halvorsen.

Uenig med tingretten

Advokat Agnetha Åsheim representerer Lavangen kommune i saken.

– Vi holder på med å jobbe med anken nå. Vi er ikke enig i tingrettens vurdering. Dette er snakk om en del rettslige og tekniske forhold. Dommen er forsåvidt klar, men det er forhold der vi ikke er enig i. Vi mener blant annet en har lagt terskelen for når en kan saklig avvise en konkurranse alt for høyt, sier hun.

– Hvordan vurderer du mulighetene å nå frem for Lavangen kommune?

– Vi anker jo fordi vi mener vi skal nå frem. Hvis vi ikke mente at det var sannsynlig å nå frem hadde vi ikke anket saken, svarer Åsheim.

Overrasket over anken

Tor Erik Lind ønsket ikke selv å kommentere saken. Han viste til hans advokat, Ole-Martin Jensen.

Jensen sier at han ikke har mottatt klagen og at det er vanskelig å gi kommentarer når han ikke vet hva anken går ut på. Men at han er overrasket over avgjørelsen legger han ikke skjul på.

– Om det er tilfelle at kommunen anker denne saken overrasker det meg stort. Det var en dom som var klinkende klar i retten. Det var ikke tvil. Men Lind vant ikke fullt ut på erstatningen, sier Jensen.

– Burde sitte stille og rolig

– Lind mener han skulle ha erstatning ikke bare for de tre kontraktårene, men også for to opsjonsår. Men det fikk han ikke fordi retten mente det var opp til kommunen om de skulle bruke opsjon eller ikke. Samtidig hadde kommunen i andre sammenhenger uttalt at de mest sannsynlig ville bruke opsjon. Jeg mener at kommunen her egentlig burde sitte rolig og stille i båten og håpe på at Tor Erik Lind ikke anker, sier Jensen.

– Er det en risiko nå for at dette vil bli en veldig dyr affære for kommunen?

– Absolutt. Det er det overhodet ingen tvil om. Både erstatningen kan bli betraktelig høyere og advokatutgiftene vil rulle på, sier han.

til retten: Entreprenør Tor Erik Lind må gå nok ei runde i retten etter at Lavangen kommune anker saken de tapte like før jul. Foto: Ulf Antonsen Foto: Norpix
anker: Lavangen kommune anker dommen fra tingretten, bekrefter ordfører Bernhardt Halvorsen til Folkebladet. Foto: Ulf Antonsen Foto: Ulf Antonsen