Det nye selskapet er dratt i gang av to tidligere medarbeidere i Nergård: Morten Hermansen og Rolf Andreas Fjeld. Etter mange år i stillingen sluttet Hermansen på seinsommeren i fjor som salgssjef i Nergård Sales i Tromsø. Ei stund senere forlot også eksportselger Rolf Andreas Fjeld selskapet.

De to har foruten Brødr. Karlsen også fått med seg Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS på Brensholmen og Båragutt AS i Tromsø på eiersida.

Daglig leder Rita Karlsen sier bakgrunnen for Brødr. Karlsens satsing på selskapet er et ønske om å få mer hånd om ferskfisksalget i egen regi.

Nærmere markedet

– Til nå har vi ikke hatt noe eget salgsapparat på ferskfisk, men solgt gjennom andre. Vi har vært i en fase hvor vi har vurdert hva vi skulle gjøre med dette. Ønsket har vært å få hånd om salget selv, for på den måten å komme nærmere markedet og kunne snu oss fortere, ved behov. Underveis i denne prosessen kom Seafood Tromsø opp som et alternativ. Vi kjenner Morten og Rolf som folk som kan sitt fag. De er dyktige selgere av fisk, sier Rita Karlsen.

Høgstad styreleder

Som styreleder i Seafood Tromsø er Oskar Høgstad fra Senjahopen hentet inn. Også han har lang fartstid fra blant annet Nergård-systemet.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått Oskar som styreleder. Han har solid kompetanse, sier Rita Karlsen.

Konsernsjef Tommy Torvanger i Nergård ser ingenting galt med at tidligere medarbeidere starter for seg sjøl, og begynner å selge for «konkurrentene».

– Nei, dette kom ikke som noen stor overraskelse. Det er spennende planer de har, og vi får bare ønske dem lykke til. Hvis de oppnår gode priser kan det være interessant også for oss å selge til dem, sier Torvanger.

– Hva betyr det for Nergård Sales at dere har mistet to dyktige selgere?

– Vi har et dyktig og velfungerende salgsteam hos oss, så det går bare godt, sier Torvanger.

Han opplyser at Jon Inge Bjørnsson har overtatt som salgssjef i Nergård Sales.

ØNSKER LYKKDE TIL: – Vi ønsker det nye salgsselskapet lykke til, sier konsernsjef Tommy Torvanger i Nergård. Han har «mistet» to av sine dyktige medarbeidere til det nye selskapet.Foto: Stein Wilhelmsen Foto: Stein Wilhelmsen