Det var et julinatt i fjor at mannen fra Sørreisa la ut på en kjøretur. Omlag tre kilometer fikk han kjørt før han ble stoppet av politiet, som staanset han på grunn av mistanke om ruspåvirket kjøring. Mistanken viste seg også å ikke være ubegrunnet, for blodprøve tatt av mannen avdekket av både THC og metamfetamin over lovlig grense. Påvirkninga av THC var tilsvarende over 0,5 i promille.

Da saken ble behandlet i Senja tingrett nylig, avga mannen en uforbeholden tilståelse av forholdet.

I forbindelse med straffutmålinga konstaterer retten at det, i en sak som dette, skal ilegges en betinget fengselsstraff på mellom 14 og 21 dager.

"Retten legger til grunn en ruspåvirkning tilsvarende promille på over 0,5. I skjerpenderetning legges det vekt på at siktede kjørte tre kilometer med en passasjer i bilen. I formildenderetning legges det vekt på at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse", poengteres det i dommen.

Ut ifra dette har Senja tingrett landet på at det er passende å sette straffen til 15 dager betinget fengsel. Sett på mannens inntekt, og tatt hensyn til hans uforbeholde tilståelse, har retten satt størrelsen på boten til 10.000 kroner.

I tillegg er mannen fradømt retten til førerkortet i ett år.