Fredag ble ektemannen til Janne Jemtland pågrepet og siktet for drap på sin ektefelle. Liket av Jemtland ble lørdag funnet i Glomma etter at ektemannen i avhør kom med informasjon om hvor hennes kropp skulle befinne seg. Jemtland hadde da vært savnet siden 29. desember

Denne uken ble det kjent at ektemannen, som ikke erkjenner å ha drept den 36 år gamle kvinnen, studerte barnevern med samlinger i Harstad og Finnsnes. Mannen hadde i fjor praksis i en barnevernstjeneste i Vestre Toten kommune. De visste ikke at ektemannen i 1991 ble dømt til 5 måneder i fengsel for grov vold. Mannen er også dømt for å ha kastet en stein mot en innvandrerbolig i 1992.

Instituttleder ved barnevern ved UIT Harstad, Rikke Rindahl bekrefter at det er vanlig.

Saken var for gammel

Rindahl sier at hun ikke vil diskutere den drapssiktede studentens sak spesielt. På generelt grunnlag sier hun at attester som universitetet får fra politiet av denne typen ikke inkluderer grove voldsepisoder som er eldre enn 10 år.

- Vi kaller det en barneomsorgsattest og den må alle studenter få fra politiet før de skal studere barnevern. Dette gjelder også andre studier der man kommer i kontakt med barn. Alle som begynner hos oss må ha en vandel der konklusjonen er "intet å bemerke".

Hun sier at reglene for barneomsorgsattest har endret seg med årene.

Det er i dag Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester i Vardø som vurderer hver enkelt attest.