I forbindelse med en utredning om hvordan de militære vedlikeholdstjenestene skal være organisert i framtida, er Bardufoss fellesverksted foreslått nedlagt. Det skriver Nye Troms, som har fått situasjonen bekreftet av sjefen for operasjonsstøtteavdelinga i Hæren, oberst Jørn Erik Berntsen.

– Jeg kan bekrefte at det foreligger et forslag om å legge ned fellesverkstedet, men jeg må henvise deg til Hærstaben for ytterligere kommentarer, sier Berntsen til avisa.

Overføres

Ettersom det er en pågående utredningsprosess som pågår, er det ingen som vil uttale seg mer konkret om hva forslaget går ut på.

– Utredninga er ikke endelig ferdigstilt, og det er ikke tatt noen beslutning. Vi ønsker derfor ikke å gi noen ytterligere kommentarer om utredninga eller innholdet i den, opplyser kommunikasjonsrådgiver Roar Wold i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Nye Troms opplyser imidlertid å kjenne til at FLOs forslag går ut på å overføre verkstedsårsverkene på Bardufoss til Setermoen og Garnisonen i Porsanger i Finnmark, samt at nedleggelse av Bardufoss fellesverksted vil gjøre at det store verkstedbygget i Bardufoss leir kan brukes til andre militære formål.

Håper å snu det

Yngve Bøe, tillitsvalgt for Fellesforbundet på Bardufoss fellesverksted, er inntil han vet mer ordknapp om saken, men uttaler likevel til Nye Troms at de håper å snu dette.

– Det er tross alt seks-sju avdelinger som er avhengige av verkstedet her. De må ha plass de andre stedene for å kunne ivareta dette. Brann-, rednings- og plassavdelinga på Bardufoss flystasjon har eksempelvis mye utstyr som må ivaretas lokalt, sier Bøe.