Sjøl forbereder han seg til storfin feiring av bursdagen lørdag, en begivenhet han erkjenner å ha litt blandende følelser for.

– Jeg har alltid vært glad i å feire andre, mens jeg helst vil stikke meg bort når det er jeg som har dag. Denne gangen ble det imidlertid protester både fra kona og ungene. Da ungene argumenterte med at jeg jo bare fyller 50 år én gang, og at jeg kommer til å angre hvis jeg ikke feirer, gjorde utslaget — men jeg måtte overtales, sier Tøllefsen.

Det er kona, Elisabeth Martinsen, som står i bresjen for festplanlegginga. Foruten at han kommer til å treffe på venner, bekjente og forretningsforbindelser, vet Tøllefsen lite og ingenting om det som skal skje på samfunnshuset lørdag. Akkurat det synes han er litt nervepirrende.

– Jeg er jo sånn at jeg liker å ha kontroll på alt, så jeg føler meg nokså utilpass med hele greia — det er spennende, men jeg må innrømme at jeg er litt ukonfortabel med situasjonen, humrer Tøllefsen.

Tida går fort

Hvordan føles det å fylle 50?

– Det er bedre å bli 50 enn å ikke bli det, er det første jeg må si, men jeg har gjort meg noen refleksjoner som går både på det hyggelige og det litt vemodige. Jeg kjenner jo på det at tida går fort, og også på det å skulle krysse av for aldersgruppen 50 til 60 år på rubrikker. Men som de sier så er man jo bare halvveis i livet når man er 50, selv om jeg statistisk sett vet at kanskje to tredeler er over, sier Tøllefsen, som sier at hans største ønske for sin egen del er at han i årene fremover mot alderdommen holder seg frisk og fin.

Selv om Tøllefsen har lagt 50 år bak seg, har han slettes ikke inntrykket av at glansdagene er over, snarere tvert imot.

– Jeg har noen veldig hyggelige år med en fantastisk jobb som jeg trives med. Jeg ble også småbarnsfar ganske seint, og er sånn sett ganske på hugget med ungene. Sånn sett er det en fantastisk tid, og jeg går mer og bare håper på at det ikke skal bli en brå slutt det hele. Det som betyr aller mest for meg er at ungene skal ha det bra og være friske.

Rivende utvikling

Den blivende 50-åringen reflekterer også over det at han lever i ei tid hvor utviklinga er rivende, både for Husøy, Senja, regionen og Nord-Norge.

– Det å få være med på forme dette gir meg stor glede, sier Tøllefsen.

Etter å ha hørt faren på 80 fortelle om «gamle dager», gjør han seg også noen tanker om hvor lettvint og greit mange ting er i dag sammenlignet med hva det har vært for faren hans.

– Faren min var den andre som flyttet hit til Husøy, og når jeg hører om det han opplevde — den harde tida de hadde, og hvordan han først da han fylte 50 begynte å få det greit, prøver jeg å sette meg inn i det og reflektere over hvor godt jeg har hatt det — og har det. Vi lever i ei fin tid, og det vi har opplevd hele nasjonen, med et Norge gjennom oljealderen og den rikdommen det har gitt oss, er helt fantastisk.