– Jeg er heldig som får være i landets viktigste departement, Helse- og omsorgsdepartementet, sier hun.

Da statsminister Erna Solberg onsdag tok med Venstre inn i regjeringen, og rokkerte om på statsrådpostene, fikk Sandberg jobben som statssektretær for eldreminister Åse Michaelsen (Frp), en nyopprettet statsrådpost i Helse- og omsorgsdepartementet.

Det var i oktober i fjor at Sandberg ble utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Avskjed i nåde

– Jeg fikk avskjed i nåde hos kongen, for så å få det ærefulle oppdraget med å være statssekretær for regjeringens og landets nye minister for eldreomsorg og folkehelse, Åse Michaelsen, skriver Sandberg på sin Facebook-side torsdag.

– Før jul jobbet var mitt ansvar kommunehelsetjenesten. Nå er dette utvidet til å gjelde alt som har med eldreomsorg og folkehelse å gjøre, forteller hun.

Eldrepolitikk

Sandberg er ikke ukjent med eldrepolitikk, både gjennom flere år i kommunestyret i Lenvik og i Troms fylkeskommune.

– Jeg synes dette er en viktig jobb. Det er for store utfordringer i eldreomsorgen. Det er for store forskjeller, og ikke bare fra kommune til kommune, men også innad i enkelte kommuner, slår hun fast.

Også mannen Per Sandberg (Frp) fikk fornyet tillit som fiskeriminister.

Og selv om paret holder til mye i hovedstaden, og sønnen har startet på skole der, så presiserer Sandberg at familien fortsatt bor på Senja.

– Vi skal dra hjem til Silsand så ofte som vi kan. Jeg liker ikke å si at vi har flyttet, vi bare jobber i Oslo, understreker hun.