– Det er det største og artigste jeg har vært med på. Et absolutt høydepunkt, sier Johan-Martin Wilsgård (64) som med dette fikk oppleve England for første gang.

For tre-fire år siden gjorde helseproblemer at han måtte slutte i sin faste jobb ved smelteverket i Finnfjord. Med hjelp av Nav fikk han hjelp til å komme ut i arbeidslivet igjen. Wilsgård startet sitt eget firma — JM Service — og satset på det han kunne best: Installere og mekke motorer om bord i båter.

Superselger

Han fikk avtale om salg, montering og service på Beta Marine båtmotorer i Troms og Finnmark.

– Første året solgte jeg én motor, andre året 14 og i fjor solgte jeg 25 motorer. Det har gått over all forventning, sier Johan-Martin Wilsgård.

Daglig leder Arild Pedersen hos importøren, Beta Marine AS i Sandnes, nøler ikke med å si at Johan-Martin Wilsgård er den beste forhandleren han har.

– Jeg tror hemmeligheten til suksessen er at han går inn for dette for full maskin. Han står på og yter service både kveld og helg. Derfor syntes jeg han fortjente en tur til London Boat Show med reise og alt opphold dekket, sier Pedersen.

Da Wilsgård dukket opp i London, gikk det ikke upåaktet hen. Sjefene i Beta Marine Ltd., det engelske firmaet som bygger opp marinemotorene, var orientert om Wilsgårds prestasjoner.

– Fantastisk mottakelse

– Lille meg, i JM Service, fikk en fantastisk mottakelse. Til og med direktøren i Beta Marine Ltd. tok kofferten min og trillet den til hotellet. Jeg ble næærmest båret fram, sier Wilsgård.

Dagene tilbrakte han på standen til Beta Marine Ltd. på messa. På kveldene var han ute og spiste med sjefene.

– En kveld spiste vi ved en italiensk restaurant, og fikk servert skjell — samme sort som vi egnet med etter steinbiten på Senja, ler Wilsgård.

Han ble også tatt med til fabrikkanlegget i Gloucester der Beta Marine Ltd. bygger opp de japanske motorene for maritimt bruk.

– Ingeniørene i Beta var også svært interessert i mine idéer til hvordan motorene kan forbedres ytterligere for maritimt bruk, sier Johan-Martin Wilsgård.

på standen: Johan-Martin Wilsgård på standen til Beta Marine på London Boat Show. Foto: Privat