Firmaet Låsesmeden på Finnsnes har hatt tilholdssted i Storgata 37 på Finnsnes i åtte år. Men nå skal de snart flytte et steinkast lenger bort i gata til Storgata 47, som på folkemunne er kjent som gamle «Apotekgården».

Daglig leder og eier av Låsesmeden, Fred Arne Jakobsen, har kjøpt opp eiendomsselskapet Lange Eiendom AS som tidligere eide bygget, og har dermed overtatt eierskapet av «Apotekgården».

Åset Eiendom AS

– Det blir bra å kunne fornye oss litt med nye lokaler. Vi har jo hatt de samme nå i åtte år, sier Jakobsen til Folkebladet.

– Vi har egentlig pratet om dette bygget i Storgata 47 i fem år nå, og så bestemte vi oss for å slå til, sier han.

Jakobsen står alene som eier av det nye eiendomsselskapet som har fått navnet Åset Eiendom AS. Hans samboer, Åse Nordli, blir daglig leder i selskapet.

– Låsesmeden vil flytte inn i deler av første etasje i bygget, forteller Jakobsen til Folkebladet.

Leier ut lokaler

I andre etasje av bygget er det et kontorfellesskap med flere leietakere, deriblant Senja Næringshage som nettopp har flyttet inn.

Jakobsen sier han vil beholde alle leietakerne i bygget.

– Vi har et ledig kontor i andre etasje, i tillegg til et ledig lokale på cirka 200 kvadratmeter i første etasje som vi vil leie ut, sier han.

Jakobsen sier de ikke har satt noen dato ennå på når Låsesmeden flytter inn i bygget.

– Vi skal først pusse opp lokalene innvendig, men jeg regner med at vi vil være flyttet om et halvt års tid, sier han.

Låsesmeden vil få et større areal å boltre seg på når de flytter inn.

– Grunnflaten er på 500 kvadratmeter, men vi tenker å bruke cirka 300 kvadratmeter av det, sier Jakobsen.

Hvem som flytter inn i Storgata 37 etter at Låsesmeden er flyttet ut er foreløpig ikke klart, sier Harila Gruppen som er eier av bygget.

– Vi har ikke gjort noe spesielt for å få inn ny leietakere ennå, men det er et attraktivt lokale så vi regner med det vil gå greit å få inn nye leietakere, sier Tormod Harila.