900 kvadratmeter per tomt, like ved sjøen, lekeplass, strandlinje og sentrumsnært. Det vil være blant kvalitetene Sarabakken boligfelt på Silsand kan skilte med når det står klart allerede til sommeren. Det er ikke noe stort selskap som står bak den store satsingen. Det er de to grunneierne Geir-Tony Andreassen og Jan Hugo Rasmussen.

– Vi tror nok at det kommer til å være et attraktivt boligfelt for barnefamilier da det er nært sentrum, skoler, barnehage og marka. Dessuten er jo dette det siste området med sjøtomt i hele Finnsnes-området, sier Andreassen og ser ut over Gisundet.

Panoramautsikt

Sarabakken ligger like ved boligfeltet Silsand Nord, og har panoramautsikt over havet, Gisundbrua og over mot Finnsnes. Når Folkebladet besøker boligfeltet tirsdag er det full aktivitet på byggeplassen. Flere anleggsmaskiner er i full sving med å tilrettelegge marka for de 20 tomtene som skal stå klar til sommeren. Det er Silsand Maskin som har fått hele oppdraget.

– Akkurat nå graver vi opp vann- og avløpsgrøfter, sier anleggsleder Rune Johansen.

Han er glad for oppdraget.

– Det er et kjærkomment vinteroppdrag for oss, sier han.

Da Silsand Nord ble etablert på 70-tallet ble det laget en reguleringsplan for hele området inkludert Sarabakken. På 2000-tallet kjøpte Andreassen to parseller i tillegg til at han arvet èn.

– Jeg hadde tanken allerede da om å etterhvert bygge opp noe her, sier Andreassen.

I 2014 følte han tiden var inne. Han fikk den andre grunneieren, Jan Hugo Rasmussen, med på laget.

Flere måneder med reguleringsplanarbeid fulgte. For selv om området var regulert krevde nye bestemmelser en helt ny planprosess. I mars 2016 ble så den nye reguleringsplanen godkjent i kommunestyret. Etter påfølgende detaljprosjektering og konkurranseutlysning ble kontrakten med Silsand Maskin skrevet. Og i november 2017 kunne endelig anleggsmaskinene settes ut i boligfelttomta.

Millionrisiko

– Parallellt med dette har vi arbeidet med å få finansiering på plass. Totalt er det cirka åtte millioner kroner i anleggskostnader, forteller Andreassen.

Investeringen til de to grunneierne er stor. De tenkte på risikoen. Hva skjer om de ikke får solgt tomtene?

– Vi fikk heldigvis byggelånsfinansiering på plass i banken, og så har vi sikret oss kapital slik at vi kan ta høyde for at det tar litt tid å få solgt tomtene, forteller Andreassen.

De må selge halvparten av tomtene for å være i boks med finansieringen.

– Men vi har heldigvis god tid på oss, sier Andreassen.

Han har dannet selskapet Sarabakken AS, som er hovedeier av tomtene og vil stå for salget. Andreassen vil selge sine tomter selv. Han planlegger også å bygge leiligheter på to av tomtene.

– Da blir det et byggefirma som blir invitert inn og som vil stå for salget av leilighetene. Jeg ser for meg cirka åtte leiligheter, sier han.

Kjøpere får velge selv

Forutenom dette består boligfeltet utelukkende av store eneboligtomter. Og de vil at tomtekjøperne skal få stå fritt til å velge hvordan de vil ha det.

– Vi har ingen avtale med byggefirma og vil ikke binde opp noen som helst hustype, sier Andreassen.

I tillegg til tomtene planlegges det et lekeområde, friområde ved fjæra som skal være tilgjengelig for alle og et naustområde.

Om alt går etter planen skal tomtene stå ferdig før ferien.

– Vi tenker å starte salget rundt 1. mai, sier Andreassen.

Selv om de ikke har gått ut med planene før nå, har de allerede merket interesse fra folk.

– Ja, vi har allerede fått flere telefoner og vi har gjort en avtale om salg av ei av sjøtomtene.

Det er Silsand Maskin som har fått hele oppdraget med Sarabakken boligfelt. Anleggsleder Rune Johansen sier det er et kjærkomment vinteroppdrag. Foto: Susanne Noreng
Boligfeltet ligger like ved Gisundet og flere av tomtene er sjøtomter. Foto: Susanne Noreng