Det er ikke mange boliger som er bygget i Salangen de siste årene. Men at kommunen etablerte boligfeltet i Karavika like utenfor Sjøvegan kan sette fortgang i byggingen.

Så langt har fem husbyggere bekreftet at de skal ha tomt, og fire har reservert tomt. Det betyr at fire tomter er ledig i det første byggetrinnet. Teknisk sjef Reidar Berg i Salangen kommune regner med at flere starter med å bygge i 2018.

– Ja, jeg har de som trøkker på og ønsker å starte nå, men entreprenøren må få gjøre seg ferdig med å opparbeide vei, vann og avløp i feltet først. Jeg regner med at kjørbar vei er klar til påske. Vi mangler nok kun asfalten når vi har kommet så langt. Men det tar vi ikke før vi nærmer oss sommeren. Så jeg regner ikke med at husbyggerne slipper til før etter påske, sier han.

Traff godt med boligfeltet

Tomtene i boligfeltet er solrike og med god utsikt over sagfjorden. Samtidig er det bare noen minutter å gå til sentrum.

– Vi har et politisk vedtak om at byggetrinn to skal iverksettes neste år. På dette trinnet er det syv tomter. Vi legger vann og avløp delvis nå slik at det er klart når veien kommer for dette trinnet, sier Berg.

– Det virker slik at dette boligfeltet får det til å ta litt av med bygging i Salangen. Det viser seg at det har vært et behov for sentrumsnære tomter. Vi har også litt perifere boligfelt, men det er nok ikke alle som vil bygge utenfor sentrum. Jeg tror vi traff godt med å etablere dette boligfeltet. Det er kjempebra at folk får denne muligheten. Jeg tror de fleste av dem som har bekreftet at de skal ha tomt starter opp i år, sier han.

– Bra at folk ønsker å bygge

Berg forteller at kommunen nå har fått inn byggesøknader fra husbyggere i feltet. Tomteprisene i Karavika boligfelt varierer fra 100.000 kroner til 200.000 kroner avhengig av beliggenhet, størrelse og kostnader med å ta opp tomtene.

– Det er flott at det blir aktivitet. Salangen er en flott plass og det er bra at folk ønsker å bygge og bo her, sier Berg.

Det er ikke nye tanker som har kommet opp om å bygge ovenfor Karavika.

I en gammel reguleringsplan i Salangen kommune er det tegnet inn 72 tomter i dette området.

starter: Teknisk sjef Reidar Berg tror flere starter å bygge i 2018. Foto: Morten Dokka