Det er politiet i Finnmark som har meldt på Twitter at det mandag morgen er iverksatt leteaksjon etter en person med to hunder som går på ski mellom Narvik og Alta.

Mannen skal ha satt igang en nødpeilesender.

Værsituasjonen har imidlertid forverret seg ytterligere utover kvelden, og selv ikke beltevognene har sjans til å nå fram.

Ved 18.40-tiden står de ved fjellet Vuossogalvarri, omtrent halvveis fram til målet, og venter på bedre vær.

– Beltevognene står fast i fjellet, og det er ingen sikt i det hele tatt, sier vakthavende redningsleder Bård Mortensen til NTB.

Turvant

Folkebladet får bekreftet fra familien at mannen, som er hjemmehørende i Midt-Troms, er turvant og har vært på flere slike lange turer. Han skal ikke ha mobiltelefon med seg.

Det er svært dårlig vær i søkeomårdet, og man har ikke fått gått opp med helikopter.

–  Det er svært dårlig vær i området og vi vil rykke ut så snart det er forsvarlig å få bakkemannskap opp på fjellet. Det ble sendt ut et Sea King helikopter fra Porsanger, men dette måtte snu på grunn av været, til Altaposten.

Sterk storm

Ifølge politiet i Finnmark meldes det nå om sterk storm i fjellet frem mot midnatt i leteområdet.

- Det foregår et begrenset søk etter savnede, melder politiet på Twitter midt på dagen mandag.

Det er ventet at vinden skal avta fra tirsdag til liten storm eller sterk kuling.

– På grunn av nødmeldingen tror vi at vi har eksakt posisjon på mannen. Uværet har gjort det vanskelig for helikopter å komme seg fram, men vi har også scootere på tur nå, sier HRS Norges vakthavende redningsleder Finn Tore Sortland til NTB.

– Trenger hjelpa

– Han er meget fjellvant og har vært på mange turer i vinterfjellet. Han har godt utstyr beregnet for slike turer, både med telt og sovepose for å holde seg varm, sier en kamerat av mannen til NRK.

Kameraten var med på starten av turen fra Narvik, men måtte avbryte på grunn av en frostskade nyttårsaften.

– Han har kunnskap og erfaring nok til å vite hvordan han skal forholde seg til dårlig vær. Han har forutsetningene for å klare seg, så når han spør om hjelp så er det fordi han trenger hjelp, sier kameraten.