Rådmannsstillingen i Dyrøy kommune ble ledig etter at rådmann Erla Sverdrup fikk den omtalte gullkanta sluttavtalen med Dyrøy kommune. Politikerne ville ha en annen rådmann.

Interessante kandidater

Fristen for å søke stillingen var 10. januar. Og fredag var det klart at 12 hadde søkt seg til toppjobben i Dyrøy. Folkebladet snakket med ordføreren etter den første gjennomgangen av søkerbunken.

– Fort det første er jeg veldig godt fornøyd med at vi har fått så mange søkere. Det er bra at vi vurderes som en attraktiv kommune å jobbe i. Jeg synes det er en interessant bredde i søkermassen, men kanskje litt for få kvinner. Vi har et knippe kandidater som vi synes er interessante som vi ønsker å gå videre med, sier Alvig Espenes.

– Betyr dette at dere ikke går flere runder?

– Nei, ikke på dette tidspunktet. Vi mener vi har tilstrekkelig med kandidater å vurdere. Nå er vi i en prosess der vi ønsker å sjekke noe ut før vi innkaller til intervjuer, sier hun.

Nye forhandlinger

Det har stormet rundt avskjeden til Erla Sverdrup. Hun får etterlønn i halvannet år. Men i ettertid mener kommunen at premissene for å inngå denne avtalen er endret fordi hun visste at hun hadde fått ny jobb da hun undertegnet med kommunen. Derfor har Dyrøy kommune invitert henne til nye forhandlinger. Det gjenstår å se om de møtes ved forhandlingsbordet i Dyrøy eller om de havner i retten.