Filmteamet kommer fra en kinesisk statlig TV-stasjon som heter CCTV og har flere hundre millioner seere. Filmteamet kommer til Troms først og fremst for å lage saker fra Tromsø filmfestival, men skal også ha fokus på andre områder knyttet til blant annet norsk filmpolitikk, filminsentiver, filmlocations samt norsk regissør- og skuespilleretalenter.

Kontaktet av ambassaden

Det er hert FilmCamp kommer inn i bildet.

– Vi ble kontaket av den norske ambassaden i Bejing som har lagt til rette for en pressetur for CCTV til blant annet Tromsø filmfestival. Teamet kommer fra Tromsø og skal møte oss på Fjellfroskvatnet, sier Helene Foshaug i FilmCamp.

Fjellfroskvatnet i Balsfjord kommuen er ikke tilfeldig valgt. I 2010 var det nemlig delinnspillinger av en kinesisk film med tittelen «Pretending Lovers» der hovedrolleinnehaveren er en megakjendis i Kina. Filmtemaet ønsker blant annet å følge i hans «fotspor» og får hejlp til det av Espen Prestbakmo, som var location manager til filmen og som også hadde en rolle i selve filmen.

–Vi skal også ha teamet på en runde i FilmCamp før vi drar til Takelvdalen og møter medlemmer av Oskal-familien der TV-teamet får oppleve reindsdyr. Oskal-siidaen har jo vært med i de fleste filmene som er spilt inn på vinteren i FilmCamp. I tillegg skal kineserne få oppleve hundekjøring, sier Foshaug.

Kineserne skal også besøke ishotellet i Tamokdalen.

Etter planen skal det kinesiske TV-selskapet lage fem programmmer, hver på omlag 20 minutter på det de opplever i FilmCamp, Tromsø og de andre stedene de skal innom på sitt norgesbesøk. Teamet skal oogså besøke Oslo, Lillehammer og kanskje Rjukan.

Promotere FilmCamp

FilmCamp ser på det kinesiske besøket som en kjempemulighet til å promotere FilmCamp og filmaktiviteten rundt om på innlandet.

– Vi er svært fornøyd med besøket. Vårt mål er at de skal få oppleve FilmCamp og områdene rundt, og at det kan bli en slags døråpner for oss i den asiatiske markedet, sier Foshaug.

Kineserne skal være i Målselv fra førstkommende søndag til mandag.