I august i fjor gikk Rolf-Bjørnar Tøllefsen ut med sine store planer om utbygging av et hotell på fastlandssiden av Husøy, i fjellskråningen like nedenfor storsvingen. I september ble det klart at hotellplanene ikke rokkes ved av skredproblematikk, og i desember stilte Utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik kommune seg positive til at kommuneplanens arealdel endres i det aktuelle området for å planlegge Husøy hotell. Det ble også gjort klart at en detaljreguleringsplan må utarbeides før søknad om tillatelse til tiltak kan behandles.

Å få på plass en slik detaljregulering er ofte en langtekkelig affære. Tøllefsen har imidlertid ikke tenkt å kaste bort tid.

– Vi skal ha oppstartsmøte med kommunen 16. januar, og målet er å være ferdig med detaljreguleringa til kommunestyrets møte i juni — det blir i såfall rekordraskt, smiler Tøllefsen.

Prosjektleder på plass

Ettersom det er mye arbeid som skal gjøres, både når det gjelder reguleringsbiten og jakten på investorer, har Tøllefsen hyret inn en prosjektleder.

– Enn du da?

– Jeg prøver å konsentrere meg om fiskeri — det er jo høysesong nå, men jeg blir holdt løpende orientert om alt som skjer. Det er selvfølgelig også en del prosesser jeg kommer til å være med på, sier Tøllefsen.

Etter at hotellplanene på Husøy ble kjent, har det meldt seg «friere». Nylig hadde Tøllefsen en kinesisk delegasjon bestående av blant annet investorer på besøk. Senere i januar skal Tøllefsen også ta imot en kinesisk ambassadør, som skal se nærmere på Husøy og Senja som reisemål.

– Er noen investorer eller samarbeidspartnere i boks?

– Vi har foreløpig bare henvendt oss til én, som ga et momentant svar om at de ville være med på driftssiden. Vi må imidlertid prate med alle før vi kan ta en avgjørelse. Det er også sånn at vi her har to veier vi må pløye samtidig, der det ene er det som gjelder drift og det andre det som går på eiendom.

– Er driftssiden enklere å få i havn enn investeringsbiten?

– Med tanke på de signalene vi har fått, føler jeg meg veldig optimistisk når det gjelder begge, smiler Tøllefsen.

Trenger noen med «ryggrad»

Det er Thor Meland som er hyret inn som prosjektleder for Tøllefsens hotellprosjekt. Meland og Tøllefsen har samarbeidet om flere prosjekter de siste tre-fire årene.

– Moren min er fra fastlandssiden av Husøy, så jeg har mine røtter herfra. Jeg jobber primært med eiendom, noe jeg har drevet med i 20 år, forteller Meland.

Han har blant annet vært eiendomssjef i Berner-gruppen i 10 år, og har også vært med på utbyggingen av nytt hovedkontor til Yara. Meland forteller også at han har en bred kontaktflate mot en del investorer i Oslo-området.

– Det kommer vel godt med i forbindelse med Husøy-prosejktet?

– Ja, det skal stables på beina noen penger her, og vi trenger noen med litt «ryggrad» — ingen tvil om det. Nå har flere meldt sin interesse, så det er spennende, sier Meland.

Selv om dette er det første gangen han er med på å sy sammen er hotell, forteller han at dette prosjektet ikke blir så mye annerledes enn det han har holdt på med på Østlandet i en rekke år.

– Det har vært å finne tomter, utvikle disse og kjøre det gjennom reguleringsprosesser. Hotellkonsepter kan jeg ikke så mye om, men så er det ikke jobben min heller — verken jeg eller Rolf-Bjørnar skal være hotelldirektører, humrer Meland.

Han har to sønner som har bosatt seg på Husøy, og er glad for å være tilbake i heimtraktene.

– Det er en litt annen type måte å jobbe på her enn det jeg er vant til fra sentrum av Oslo, men ved å dra videre det jeg tilegnet meg fra det miljøet og blandet det med det som er her tipper jeg det blir veldig bra, smiler Meland.

Friere: Siden Rolf-Bjørnar Tøllefsen gjorde kjent sine storstilte hotellplaner i august i fjor, har flere «friere» meldt seg. Foto: Maria Holm Simonsen Foto: Maria Holm Simonsen
Prosjektleder: Thor Meland er hyret inn til å styre hotellprosjektet på Husøy. Foto: Privat Foto: Privat