Etter at næringshageprogrammet falt ut av Næringshagen i Målselv i fjor ønsker eieren Siva å selge bygget på Rustahøgda. Bygget ble tatt i bruk på begynnelsen av 2000-tallet.

– Bygget fungerer i dag som et rent kontorutleiebygg, sier rådgiver eiendom i Siva, John Allan Bakke.

– Vi er alltid åpne for å selge eiendommer. Vi ønsker å bidra til lønnsom næringsvirksomhet. Det ligger i Sivas natur at når eiendommer er etablert og oppe og går har vi gjort vår misjon, og da selger vi. Dette bygget er i en livsfase at det er til salgs, men jeg vil understreke at det ikke er solgt ennå, sier Bakke.

Fått pristilbud

Eriksen Eiendom er interessert i å kjøpe. Bakke sier at Siva har mottatt et pristilbud på bygget.

– Pristilbudet er akseptabelt for oss, men det er gitt med forbehold. Bygget skal gjennomgå kvalitetssikring og analyser. Det er det vi går videre med nå. Vi ønsker ikke å stå i veien for privat kapital der det er lønnsomt å drive uten oss, sier Bakke.

Interessert

I følge Lars Tore Hansen i Eriksen Eiendom er det langt fram til det foreligger et eventuelt kjøp. Han er ikke spesielt fornøyd med at Folkebladet vet om deres interessen for bygget på Rustahøgda.

– Utgansgpunktet når man driver med næringsvirksomhet er at det er hemmelig til ting blir avklart. Jeg kan bekrefte at vi er interessert, men ut over det er vi lang fra å kjøpe noe som helst, sier Hansen.

Hansen vil ikke direkte bekrefte at Eriksen Eiendom har lagt inn et bud på bygget.

– Jeg kan bekrefte at vi har en interesse som vi har overbragt Siva. Så har vi da en prosess opp mot Siva der ting må sammenfalle hvis vi skal komme i mål. Vi må dukke inn i bakgrunnen for dette bygget og se hva det viser. Det er mange faktorer som skal klaffe her. Det er ikke sikkert vi kjøper noe. Det er helt opp til hva som ligger foran oss. Per i dag vil jeg betrakte dette som nærmest et luftslott. Det er der prosessen er nå, sier Hansen.

Per dags dato er nesten alle kontorene utleid i næringshagebygget på Rustahøgda. Barneverntjenesten i Målselv er de siste. De leier i dag midlertidige lokaler i tredje etasje mens deres permanente lokaler i etasjen under bygges om.