Det har kommet fram at rådmann Erla Sverdrup visste at hun hadde fått nye jobb som personalsjef i Modum kommune på det tidspunkt hun skrev under avtalen om sluttpakke med Dyrøy kommune. Dette fikk ikke Dyrøy kommune opplysninger om. Kommunen mener av denne grunn at premissene for avtalen er endret.

Kommenterer ikke at de avviser

Det førte til at kommunen har invitert Sverdrup og hennes advokat til nye forhandlinger.

– Vi har ikke fått noen tilbakemelding. Jeg forventer at det kommer via advokaten. Vi satt ikke svarfrist på brevet, men antydet at det skulle være kort tid etter nyttår og at de kunne være med å finne en dato. Men jeg så jo hva de svarte i Folkebladet, sier ordfører Marit Alvig Espenes (Ap).

Alvig Espenes sikter til at Erla Sverdrups advokat Jarle Øra var klar på at det ikke var aktuelt med reforhandlinger.

– Hva sier du til at de avviser nye forhandlinger?

– Vi får vente å se til hva de svarer formelt. Jeg ønsker ikke å kommentere akkurat det før det skjer. Jeg forholder meg rolig inntil vi har ett svar, svarer hun.

Kommunestyret avgjør

– Hvordan vurderer kommunens advokat denne saken nå ?

– På dette tidspunktet kan jeg ikke si noe om det. Vi gjør et utspill slik at de kan komme tilbake til forhandlingsbordet. Da vi svaret deres avgjøre hva vi gjør videre, hvor dypt vi går inn i dette. Vi må se om det blir nødvendig å gå videre, sier Alvig Espenes.

– Hva tenker du i forhold til om denne saken kan havne i retten?

– Der er selvfølgelig en mulighet for at det kan skje. Det avhenger av responsen som gis på vårt utspill og hvilke politiske beslutninger som tas her i Dyrøy. Kommunestyret vil til syvende og sist få denne saken forelagt, sier hun.

– Det er jo ting som tyder på at dette er tolket ulikt. Vi mener at forhandlingsgrunnlaget er blitt endret. Da åpner vi for en mulighet til å klare opp i dette, sier hun.

– Vi gikk inn på denne avtalen for at kommunen skulle komme videre og få mulighet til å starte litt med blanke ark. Det er klart at sluttavtaler er et virkemiddel for å oppnå det, selv om det er omstridt, sier Alvig Espenes.

– Får du mange tilbakemeldinger fra folk i denne saken?

– Ja, det gjør jeg. Folk er veldig engasjert i denne saken. Men Jeg tror det viktigste for folk nå er å få lov å se effekten av at vi setter inn ressurser, at vi har en god fremdrift og får levert gode tjenester. Jeg tror det er viktig for at folk kan legge dette bak seg, sier hun.