Folkebladet har tidligere omtalt elevene fra Senja videregående skole som med sin oppfinnelse sikret seg enstemmig seier fra juryen under innovasjons-campen på Gibostad i oktober.

Elevene presenterte en ny fiskekasse hvor man kombinerer transport av fersk fisk og tang og tare. Gevinstene ved denne løsningen var blant annet at den var miljøvennlig, kostnadsbesparende og hygienisk.

Finalebilett

Dermed sikret elevene seg tur til Stavanger, hvor finalen i konkurransen finner sted i tilknytning til «Det Norske Måltid» i Stavanger 10.-12. januar.

– Vi skal gjøre vårt beste, så er det bare å være positiv og nytenkende, sier talsmann Sigurd Helgesen Arvesen til Folkebladet.

Han forteller at de har forberedt seg ved å gjøre klar ideen de presenterte på Gibostad.

– Vi skal presentere den samme idèen, i tillegg til at vi får en ny oppgave når vi er der.

Onsdag skal laget fra Senja VGS møte de andre lagene, mens konkurransen går av stabelen torsdag og fredag.

– Vi er der for å få kunnskap. For alt vi vet så har de andre lagene funnet løsninger som vi ikke har tenkt på, det er de beste vi konkurrerer mot, påpeker talsmannen.

– Få opp øynene

Til tross for at det stadig settes rekorder innen sjømateksporten, har unge lite kunnskap om bransjen og yrkesmulighetene den tilbyr, pekes det på i en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap.

– Vårt mål med prosjektet er at flere unge får øynene opp for de spennende og varierte jobbmulighetene som finnes i tilknytning til sjømatnæringen. Innovasjonscampene bidrar til at elevene får ønske om, og styrket evne til, fremtidig entreprenørskap og gründervirksomhet i sjømatnæringen, sier Janita Arhaug, leder for Sett Sjøbein, i pressemeldingen.

– Til topps

I «Ringer av vann» bidrar fagpersoner med sin kompetanse både som forelesere, de er veiledere i gruppearbeidet på innovasjonscampene og de er jurymedlemmer som vurderer elevenes arbeider.

– I prosjektet får elevene kunnskap om sjømatnæringen, samtidig som de får praktisk erfaring med innovasjon, nytenkning og samarbeid, sier Line Bjørkli, fag- og prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Troms, i pressemeldingen.

Hun er klar på at det er en stor prestasjon å kvalifisere seg til finalen i konkurransen.

– Nå håper jeg våre elever vil gi alt for å gå helt til topps i konkurransen, sier Bjørkli.