Som kjent trakk Ørjan Higraff seg fra prosjektmedarbeiderjobben rett før jul i fjor, selv om han først hadde takket ja og signert under på arbeidsavtalen. Det satte prosjektet i en vanskelig situasjon, og prosjektleder Hogne Eidissen fikk ei skikkelig nøtt å bryne seg på. Nå er imidlertid ei midlertidig løsning i havn, der nylig avgått rådmann i Lenvik kommune, Margrethe Hagerupsen, og Tranøy-rådmann Alf Rørbakk trer inn i prosjektgruppa.

– Et enstemmig ansettelsesutvalg gikk inn for og var meget fornøyde med denne løsninga, sier han til Folkebladet.

Fellesnemnda bestemmer

Hagerupsen og Rørbakk skal fortsatt være ansatte i henholdsvis Lenvik og Tranøy. Prosjektorganisasjonen skal imidlertid kjøpe deres tjenester fra de to kommunene.

Løsninga om kjøp av tjenester fra Lenvik og Tranøy er en midlertidig frem til neste møte i fellesnemnda for Senja kommune, 21. februar.

Stor kompetanse

Om det blir kun midlertidig eller ikke, så er prosjektlederen fornøyd med å ha fått Hagerupsen og Rørbakk med på laget.

– Dette er folk med stor kompetanse, som kan kommuneorganisasjon og som kjenner disse fire kommunene som skal bli Senja kommune, sier Eidissen.

Foruten Eidissen består prosjektgruppa av Elin Byberg og Ann-Heidi Larsen. Når nå Hagerupsen og Rørbakk kommer inn i gruppa, mener Eidissen sjøl at det blir en fin miks.

– Det er flotte folk som på hver sin måte komplementerer organisasjonen, og som jeg er sikker på at vil klare å lose sammenslåinga i havn på en måte som både vi og alle ønsker.

Prosjektleder Hogne Eidissen er fornøyd med løsninga. Foto: Christian Andre Unosen