Paret har blant annet søkt om å få utvide inngangspartiet med 20 kvadratmeter, samt å tilbakeføre badet til der det var tegnet inn på originaltegningene.

Merete Liset er kraftig irritert på Lenvik kommune og mener forvaltningsloven brytes hva gjelder svartid.

– Vi sender en søknad til Lenvik kommune, så får vi et foreløpig svar der det er en del ting som mangler. Dette fører igjen til at det er punkter vi lurer på. Vi sender spørsmål tilbake til kommunen den 14. november og har til dags dato ikke fått noe svar, sier Liset.

Purret kommunen

Hun forteller videre at de har purret på kommunen, først den 20. november og så igjen den 7. desember.

– Jeg har både ringt og sendt mail, uten å lykkes. Jeg tenker at dette er respektløst fordi da kommunen hadde sett på søknaden vår sendte de brev og informerte om at hvis de ikke får det de skal ha innen seks uker så makulerer de hele søknaden vår. Vi må med andre ord starte hele søkeprosessen på nytt. Vi har holdt på i flere uker bare for for å få svar, tordner Liset og legger til at det minste kommunen kunne gjort er å gi beskjed om hvorfor de ikke får svar.

Liset forklarer at hele prosessen gjør at man får lyst til å bryte loven.

– Man får lyst til å bruke andre kanaler for å komme gjennom. Jeg har ikke lyst til å gå snarveier, og det skal ikke være nødvendig. De har ansatte som skal serve innbyggerne i kommunen. Vi betaler avgifter til Lenvik kommune og vi forventer å få noe igjen.

– Beklagelig

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, sier til Folkebladet at han ikke kjenner saken, men sier på generelt grunnlag at kommunen har brukt for lang tid i flere saker.

– Det er ikke tvil vi slites mellom kundetid og tilgjengelighet. Vi har hatt mangel på mannskap og jobber med å skaffe folk for å få unna arbeidsmengden.

Fredriksen sier det er beklagelig, men altså et resultat av en helhetlig vurdering for å få opp effektiviteten.

– Vi jobber voldsomt og vi beklager selvsagt at det går utover kunder, men vi gjør det vi kan og prøver hele tiden å bli bedre.

Merete Linset og Børre Edvardsen reagerer kraftig på saksbehandlingstiden i kommunen og manglende tilbakemeldinger. Foto: Privat