Allerede har det vært 600 nordlysturister på besøk i Aurora Park, som ligger rett ved siden av Målselv fjellandsby, siden midten av november. Selv julaften troppet det opp en busslast med 90 turister som ville se på nordlyset. Nyttårsaften var intet unntak.

Se innslag på Folkebladet-TV: Tusener vil ha opplevelser på innlandet

På tur opp

– Jula er høysesong for nordlysturister. Da må man kunne sno seg og jobbe når alle andre har fri, sier Traasdahl Nilsen.

Hun opplever nå at turistene er i ferd med å også oppdage innlandet og Målselv. I dag drar brorparten av turistene som besøker Midt-Troms til Senja. Traasdahl Nilsen øyner nå sjansen for at turistene også vil til innlandet.

– Reiselivet vil bli en stor virksomhet også her. Når sesongen er over tror jeg at 2.500-3.000 gjester har besøkt de aktivitetene vi tilbyr. Det er en bra økning fra noen år siden da det kom nesten ingen. De neste som vi tror vil komme er kinesere. Vi har allerede hatt noen på gjestegården i romjula, sier Traasdahl Nilsen.

Samisk siida

Et samarbeid med Tromsø Safari har gjort Aurora Park til en av åtte basestasjoner for nordlys som Tromsø-bedriften har rundt om i Troms. I tillegg til å speide etter nordlyset kan turistene også beskue reinsdyr og på sikt også mate og sledekjøre med reinsdyr. Oskal-familien har nemlig etablert en samisk siida 100 meter unna lokalene til Aurora Park, og der går det 50-100 reinsdyr.

Aurora Park har også et samarbeid med Snowman Husky Farm som tilbyr hundekjøring.

– Her har vi allerede hatt 100 gjester bare siden midten av desember. I fjor var det 120 til sammen på hele sesongen, sier Traasdahl Nilsen.

Nederlendere og belgiere

Nå i januar og februar inntar nederlendere og belgiere Rundhaug Gjestegård. Dette er turister som skal være i Målselv fra tre til fem dager.

– Det er en ny kategori turister som kommer nå. Før kom de i en og to grupper, mens det nå blir langt flere. Dette er et resultat av charterfly til Evenes og mange års nettverksarbeid fra vår side, sier Traasdahl Nilsen.

En av de mest populære aktivitetene blant disse turistene er elgsafari. Og med den mengden med elg som er i Målselv for tiden kan Traasdahl Nilsen nesten stille med elggaranti.

Reidun Traasdahl Nilsen (til venstre) og Elisabetn Müller har allerede tatt imot rundt 600 nordlysturister. Nå kommer også overnattingsturister til Rundhaug og Målselv. Foto: Jan-Erik Bergstad