I midten av november i fjor ble det offentliggjort at Ørjan Higraff fra Sjøvegan hadde takket ja til den ene av tre prosjektmedarbeiderstillinger i forbindelse med etableringa av Senja kommune. Nå er det klart at Higraff likevel ikke skal ta del i prosjektleder Hogne Eidissens «dream team».

18. desember tikket en epost inn til Eidissen om at Higraff hadde takket ja til prosjektlederjobben.

– Jeg likte det særdeles dårlig, og har grublet litt på ståa i løpet av jula, men sånn er arbeidslivet. Selv om jeg var meget indignert akkurat da så har jeg ikke noe problem med å sette meg ned med Ørjan nå i ettertid og ta en kopp kaffe.

Startet jakta på erstatter

Eidissen, som nylig troppet av som rådmann i Målselv kommune, hadde sin første arbeidsdag som prosjektleder mandag denne uka. Som en følge av at Higraff valgte å trekke seg står det å finne hans erstatter nå på topp på oppgavelista.

Han har en klar formening om hvordan den videre gangen i rekrutteringa av en ny prosjektmedarbeider bør se ut, men vil ikke si så mye om det før han har drøftet saken med utvalget.

– Får det at Ørjan Higraff trakk seg på denne måten noe etterspill?

– Nei, det gjør det ikke på noe som helst vis — det ville ikke være rett. Vi må bare håndtere situasjonen som den er.

De to andre prosjektmedarbeiderne, Elin Byberg fra Finnsnes og Ann-Heidi Larssen fra Bardufoss, er på plass på kontoret i Kunnskapsparken sammen med Hogne Eidissen fra mandag 8. januar.

– En totalvurdering

Til Folkebladet sier Ørjan Higraff at han i utgangspunktet var innstilt på å starte opp i prosjektmedarbeiderjobben for Senja kommune. Da han, som bor på Fauske, også fikk tilbud om prosjektlederstillinga på Hamarøy fant han etter en totalvurdering det riktig å ta denne jobben.

Ørjan Higraff takket ja til prosjektlederstilling i forbindelse med at Hamarøy og Tysfjord skal slås sammen. Foto: Picasa