2. desember begynte arbeidet med å sette opp de forhåndproduserte elementene til hotellet. Knappe tre uker senere stod det utvendige bygget nesten klappet og klart.

– Det er veldig artig å se det vi har planlagt på papiret i ganske lang tid blir realisert. Foruten noen få innervegger er alle rommene delt av, så vi kan jo gå inn og se veggene og rommene og alt. Det er veldig artig, smiler Olsen.

Storsatsing

Charles og Berit Wilsgård Olsen har siden 2009 drevet Frovåg Havfiske, en reiselivsbedrift med stadig større aktivitet opp gjennom årene. Med satsinga på Senja fjordhotell, som i utgangspunktet skal ha 11 dobbelttrom og som også skal romme konferanserom og spisesal, satser paret enda større.

– Hvordan er responsen på hotellutbygginga?

– Vi får mange henvendelser, men vi må først ha et ferdig bygg før vi kan begynne å selge. Vi skal inn på forskjellige bookingssystemer og avtaler som vi jobber med, men det kan jeg ikke så noe om ennå, sier Olsen.

Ferdig til våren

Det er Masterwork Construction AS som står for oppføringa av hotellet. Selskapet har adresse i Tromsø, men leverer elementer produsert i Riga.

– Mandag 8. januar tar de løs på resten av arbeidet med å kle ferdig, gipse og styre. Da kommer også alle de andre som skal ordne med blant annet rør, elektrisk og ventilasjon, alt levert av lokale firmaer. Etter planen skal bygget overleveres 1. juni, sier Olsen.

Hotellbygget er på 370 kvadratmeter i tre etasjer.

– Blir hotellet slik du hadde sett for deg?

– Ja, det gjør egenltig det. Vi hadde jo endret på tegningene mange ganger før vi begynte å bygge, men jeg synes det ser ut til at vi har truffet bra — vi er i hvert fall fornøyde så langt, sier Olsen.

Investeringa i Senja fjordhotell er i 20-millionersklassen.

Charles Wilsgård Olsen

Charles og Berit Wilsgård Olsen, her sammen med sønnen Ruben Wilsgård Olsen, viste i oktober frem tomta der hotellet nå er under utbygging. Foto: Maria Holm Simonsen