Widerøes flyavganger fra Bardufoss blir stadig færre. Nå er ruten Bardufoss-Tromsø tur-retur fjernet. Passasjergrunnlaget er ikke godt nok, ifølge direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Silje Brandvoll.

– Vi har allerede redusert til to avganger fra Bardufoss. Ruten Bardufoss-Tromsø er lagt ned. Vi har slitt med passasjergrunnlaget over tid. Vi har ikke klart å mobilisere passasjerene i tilstrekkelig grad, sier Brandvoll.

Beholder Bodø-ruta

Widerøe beholder to avganger på ruten Bardufoss-Bodø tur-retur fredag og søndag, men tidspunktene forandres.

– Vurderingen er slik at det er tilstrekkelig med to avganger i uken på denne ruten, sier Brandvoll.

Uavhengig av Fly Viking

At Fly Viking måtte legge ned årene før jul har ingenting å si for Widerøes rutetilbud på Bardufoss å gjøre, sier Brandvoll.

– At vi skulle redusere Tromsø-ruten ble bestemt allerede i oktober i fjor, sier Brandvoll.

Mange har etter Fly Vikings havari spekulert i om Widerøe vil kutte Bardufoss lufthavn helt. Det er en dårlig skjult hemmelighet at rutene til Bodø og Tromsø kom i stand for å blokkere Fly Viking fra disse rutene. Offisielt het det at Widerøe opprettet rutene etter henvendelser og gjentatte samtaler med næringslivet, Forsvaret og lokale politikere i Målselv.

Ingen planer

Brandvoll sier at det ikke foreligger noen planer for å kutte også Bodø-ruten.

– Jeg tror ikke vi skal være så negative. Det er for lite passasjergrunnlag for tre avganger, men vi har vurdert det slik at det er grunnlag for to ruter. Det var nok litt for optimistisk av oss å ha tre ruter i starten, sier Brandvoll.

Samtidig sier Brandvoll at selskapet vurderer fortløpende alle ruter de er involvert i.

– Vi vurderer fortløpende. Når vi får positive tilbakemeldinger fra markedet gjør vi et forsøk. Når det ikke går så må vi trekke ned, sier Brandvoll.

Widerøe forandrer også tidspunktene for Bodø-ruten. Mens det nå går på kveldstid vil de nye rutene etter 1. mars være avgang på formiddagen og på kveldstid fredag og søndag både fra Bodø og Bardufoss.