Ida Skøyen i foreldreutvalget til Øvre Hamna barnehage er en av de som står bak underskriftskampanjen som startet uken før jul i fjor på nettstedet underskrift.no.

Innbyggerinitiativet

I følge kommuneloven kan innbyggerne i en kommune fremme forslag som gjelder kommunens virksomhet. 300 underskrifter i kommunen er tilstrekkelig for at forslaget skal vurderes.

– Hvordan situasjon og hvorfor ble det så store reaksjoner?

– Politikerene er valgt av folket og skal tale folkets sak. Vi forstår at det alltid vil være reaksjoner og oppstander rundt en nedleggelse, men når det er snakk om så lav grad av besparelse, så opplever vi at det er svært urettferdig. Nedleggelsen påvirker både barna, foreldrene og de ansatte. Når det første året er snakk om 350.000 kroner i besparelse, så er dette en dråpe i havet i forhold til budsjettet til kommunen, sier Skøyen frustrert.

Feil

Skøyen sier videre at foreldrene og de ansatte har forholdt seg rolig nå i jul-og nyttårsferien, etter en tung høst.

I skrivende stund har underskriftskampanjen på nett 334 underskrifter. Håpet er 400 underskrifter.

Trist

Ida Gårseth Hov (Frp) er nestleder i oppvekst og kulturutvalget, og sier vedtaket var trist, men nødvendig.

– Det er flott med engasjement og foreldregruppa i Øvre Hamna barnehage har stått på hele veien. Det er slik at et vedtak bare står til et nytt er fattet, men denne gangen tror jeg vedtaket vil stå på grunn av de økonomiske omstendighetene, dessverre. I flere tiår har det vært snakk om for mange ledige plasser i barnehagesektoren både innad i kommunen og hos Fylkesmannen. Vi må gjøre strukturelle endringer, hvis ikke vil det gå ut over andre tilbud. Det er et forferdelig vedtak, men det er også derfor man er valgt inn som lokalpolitiker, for å ta de avgjørelsene, også de som er tøffe, sier hun.

Velkommen

Ordfører Geir-Inge Sivertsen (H) sier i telefon til Folkebladet at han ønsker initiativet velkommen.

Neste kommunestyremøte i Lenvik er satt opp 8. mars.

Nestleder i utvaglet for oppvekst og kultur, Ida Gårseth Hov (Frp), sier nedleggelsen er trist, men nødvendig. Foto: Privat
Ordfører Geir-Inge Sivertsen (H) sier han ønsker initiativet velkommen, og at det er bra med engasjement rundt kommunale saker. Foto: Carina Hansen