I forbindelse med politireformen er det lagt opp til at kontoret skulle stenges av for publikumshenvendelser fra 1. januar 2018.

Åpent i påvente av et møte

Men ifølge regionlensmann Andreas Nilsen har det dukka opp noen forbehold rundt politiledelsens målsettinger.

– Ja, etter at vi hadde et felles politirådsmøte før jul ble vi enige med ordførerne og rådmennene i Lavangen og Salangen at vi skal ha et møte onsdag 3. januar. Da skal vi diskutere detaljene rundt nedleggelsen av Salangen lensmannskontor. Og vi stenger ikke dørene før vi har hatt dette møtet. Så per i dag er kontoret åpent, sier Nilsen til Folkebladet.

Praktiske utfordringer

Og det neste målet fra politiledelsen er å flytte de ansatte til Setermoen innen 1. april og stenge kontoret i Salangen for godt. Dette betyr at lensmannshistorien som starta på Fagertun i Øvre Salangen i 1887 snart bare er historie.

– Det er fra denne datoen vi skal begynne å drifte Midt-Troms lensmannsdistrikt. Men her er det også et lite forbehold hva gjelder Salangen. Vi er i en fase der vi ser på hvordan vi kan utnytte lokalene i Bardu inntil nye lokaler er på plass. Bardu skal jo ha hovedsete. Da er ikke dagens lokaler store nok. Vi ser nå på hvordan vi kan gjøre ombygginger inntil nytt bygg kommer på plass. Om det blir et nybygg eller om det blir et nytt, ombygget bygg vet vi ikke nå. Men politimesteren har uansett besluttet at vi skal ha et hovedsete på Setermoen. Derfor har vi nå noen praktiske utfordringer omkring målet om å stenge kontoret i Salangen 1. april, sier Nilsen.

Omstillinger kan være krevende

I dag er det fire faste ansatte i Salangen. I tillegg er det for tiden tre midlertidige ansatte ved kontoret.

– Hvordan er stemningen blant de ansatte rundt flyttingen?

– Mange ansatte blir jo berørt av disse omstillingene. For dem kan det bli vanskelig. Noen får en lengre reise til jobb og noen får nye oppgaver. Omstillinger kan være krevende. Men jeg tror mange nå tenker slik at de bare ønsker å komme på plass ved ny arbeidsplass og komme i gang i nye funksjoner. Og vi har erfart tidligere at når omstillingene er gjennomført og vi har kommet i gang går det bra i etterkant, sier Nilsen.