På Lenvik omsorgssenter går livet sin vante gang uansett om det er høytid eller ei. Men de som er på jobb både jule- og nyttårshelga tar ikke det så tungt.

– Det var koselig å jobbe her på julaften. Jeg var her både på julaften og første juledag, forteller Sandra Hansen, en av tre pleiere på skjermet avdeling på Lenvik omsorgssenter.

– Lille ekstra

– Det er veldig koselig å være på jobb disse dagene, men det er avhengig av hva du gjør det til. Jeg trives veldig godt i en veldig fin gjeng og så kan vi gjøre det lille ekstra for pasientene på en slik dag, noe som gjør godt for dem og da også for oss selv, mener Liss Sandvoll.

Hun har jobba på avdelinga siden omsorgsenteret ble tatt i bruk i mai 2011. Før den tid jobba hun på Solkroken på det gamle helsesenteret.

Hun medgir at det opp gjennom årene nok har vært noen triste dager her fordi hun ikke har kunnet være til stede på skoleavslutning eller kunne gå sammen med barna i 17. mai-toget.

– Selvsagt kjenner man det stikker litt i hjertet når familien er hjemme og koser seg, mens jeg er på jobb. Men det er noe som jeg er forberedt på, det er en del av yrket. Noen må være her for pasientene.

Samtidig legger hun til at det går an å finne praktiske løsninger, slik at det også blir litt feiring på de som er stat opp på jobb.

– Vår fagleder, Sonja Rose Brattli er stemt for at vi bytter, at personell stiller opp for hverandre, slik at vi kan komme på turnoppvisningen til jenta vår eller fotballkampen til gutten vår, forteller Renate Leiknes.

– Hjemmet deres

De forteller også at det er personell som er alene, og derfor gjerne vil jobbe på julaften, for da slipper de å sitte alene hjemme. Det handler ikke om penger, det handler om det sosiale.

Avdelingen er pyntet til jul, og julaften ble det servert skikkelig julemat, med både ribbe og pinnekjøtt og de som ønsker det kan få noe godt å drikke. Et glass rødvin, en konjakk eller et glass Baileys er det mulig å få.

– Dette er jo hjemmet deres. De må jo få lov til å kose seg og vi må være med å skape livsglede. Dette skal være et livsgledesykehjem. De som er hos oss her på 2C skal ha det godt, sier Renate Leiknes bestemt.

Og det mener pasientene at de har. En av dem er Turi Bendiksen.

– Her har vi der veldig bra og det er bare hyggelige pleiere her. Vi får god mat og godt stell og jeg får til og med lure meg ut på verandaen og ta en liten blås en gang i blant, kan hun betro Folkebladet.

Rom: Turi Bendiksen i godstolen på rommet sitt sammen med pleier Liss Sandvoll. Foto: Birger Caspersen
Kakebokser: Sandra Hansen har samlet sammen de tomme kakeboksene. Foto: Birger Caspersen