– Det blir spektakulært og god plass til publikum, sier Jens Viktor Steinsund i Maxi Pyroteam.

Når rakettene går til himmels på Sjøvegan nyttårsaften flyttes både tid og sted for det tradisjonsrike fyrverkeriet. Det hele skytes fram en time til klokken 19.00 og det må flyttes fra Lundkaia, siden Coop bygger nytt på mesteparten av den tomta.

Spektakulært

– Det blir garantert spektakulært med oppskyting fra moloen i sentrum av Sjøvegan, sier Jens Viktor Steinsund.

Området langs sjøsida av Rema og Felleskjøpet med den store åpne plassen i mellom, rommer lett de mange hundre som møter fram for å bivåne det hele. Nesten hele moloens lengde vil tas i bruk når showet starter.

– I år går det med om lag 100 kilo krutt når ett tonn med fyrverkeri skal opp på et kvarters tid. Nytt er det også at vi får bedre utstyr for å treffe med oppskytinga i forhold til musikken enn noen gang tidligere, med et nytt datastyrt anlegg. Da kan vi treffe helt på takten, forteller han.

Han ber også folk om å beregne god tid.

– Folk bør møte i god tid og følge anvisningene til vaktene når det gjelder parkeringen. Det er mye folk som kommer hit fra hele fylket og nordre Nordland, noen kommer også i busser hit, sier Steinsund

Årsaken til at det er flyttet fram en time, er påtrykk fra småbarnsforeldre og langveisfarende fra blant annet Harstad og Tromsø som vil tilbake for å rekke feiringa på hjemmebane.

Finansieringen av showet skjer i hovedsak ved hjelp av annonseinntekter og donasjoner via vipps eller på Maxi i Sjøvegan.

Her klargjøres ett tonn med fyrverkeri før det skal i lufta på nyttårsaften i Sjøvegan. F.v Kåre Johnsen og Jens Viktor Steinsund Foto: Ulf Antonsen