Svetlana Meshcheryakova tilbyr nemlig en litt utradisjonell frisør-service — hun drar nemlig dit kunden er. Og det kan bety at hun om så kommer hjem til folk for å fikse på frisyren.

Først og fremst er det institusjoner hun satser på å nå.

Kjører rundt

– Jeg startet opp som frisør her hjemme på Laukhella i juni. I tillegg til å drive som frisør i min egen salong, kjører jeg rundt til kundene, blant annet på forskjellige institusjoner, forteller hun til Folkebladet.

Hun forteller at bo- og aktivitetssenteret på Finnsnes ringer ved behov og at hun er på samfunnshuset på Vesterfjell en gang i måneden etter avtale.

– Jeg har ingen faste avtaler eller faste dager, men kommer når de ringer etter meg.

Hun har stor tro på konseptet.

Krever mye

– Institusjoner kan ha beboere som har behov for frisør, men skal de dra til en av de vanlige salongene, kreves det både hjelpepleiere og drosje, så det kan bli heller komplisert. Da er det jo litt enklere at jeg kommer til dem, forklarer hun.

Meshcheryakova driver salongen Mobil frisør med base på Laukhella på Silsand. Hun er fagutdannet frisør fra hjemlandet Ukraina. Hun kom til Norge i 2013, og har gått flere oppdateringskurs i Oslo før hun nå tar skrittet og satser på at hennes «gamle» yrke skal gi henne levebrød også på Senja.

Små barn

Hun har flere ekempler på andre hun tror kan være i kundegruppa til den nystartede frisørsalongen:

– Det kan være foreldre som er hjemme med små barn. Det blir noe komplisert om man skal ta med seg små barn på en frisørsalong, så dersom man ikke har en avløser i nærheten, kan løsningen bli at frisøren kommer i stedet for at man drar til frisøren, sier hun, som selv har ei datter på halvannet år sammen med mannen.

– Det blir en del kjøring, men jeg har tid til mer. Jeg er gift med Kim Jensen og trives veldig godt her, særlig etter jeg har fått noe å gjøre.

Vanskelig å få jobb

Hun forteller at det har vært vanskelig å få fast jobb i Midt-Troms. Hun har vært innom flere jobber, blant annet som assistent i en skoleklasse på Småslettan skole i et par år.

– Etter en tid kom jeg til at det kanskje var mulig å skape min egen arbeidsplass og starta dermed opp med frisørprosjektet. Etter at jeg kom på Facebook med Mobil frisør, har det tatt seg brukbart opp, forteller hun.

– Min mann har støttet meg hele tiden og ominnredet sitt hjemmekontor til frisørsalong. Jeg har også fått melding om at jeg vil få prosjekthjelp fra det kommunale næringsfondet, og det er jeg meget takknemlig for, legger hjemmefrisøren til.

Svetlana Meshcheryakova kom til Norge fra Ukraina med frisøryrket i bagasjen. Foto: Birger Caspersen
I tillegg til egen innredet frisørsalong hjemme på Laukhella satser Svetlana også på å ta utstyrskofferten med på frisørbesøk. Foto: Birger Caspersen