Det sier eier og daglig leder Hege Enge Dekkerhus ved Tranøybotn Camping.

Tirsdag 19. desember ble alarmen utløst på Hyttekroa ved campingplassen. Verisure sendte ut en vekter fra Finnsnes. Vekteren fant imidlertid ingen tegn til innbrudd. Det eneste han anmerket var at noen måtte ha glemt å låse bakdøra fordi den sto åpen.

Stjal Isbjørn pils

At det hadde skjedd innbrudd ble først oppdaget dagen etterpå — av Hege Enge Dekkerhus selv.

- Da jeg kom dagen etterpå, onsdag den 20. desember, oppdaget jeg at døra inn til handikaptoalettet var låst, noe den ikke skulle være. Det viste seg at noen hadde brutt opp vinduet på toalettet og tatt seg inn der. Det var spor både innvendig og utvendig på at vinduet var brutt opp. Jeg fant at et overvåkingskamera og noe øl var stjålet. Det dreide seg om 14 bokser Isbjørn pils. Det var også tatt nøkler til noen av hyttene. Utover det var verken kassaapparatet eller andre verdier rørt. Tyven eller tyvene hadde gått ut bakdøra, forteller Dekkerhus.

- Jeg synes det er kjempeekkelt å vite at ubudne gjester har vandret rundt der ute, sier Dekkerhus.

Normalt pleier det alltid å være folk på campingen. Men akkurat tirsdag 19. desember var anlegget tomt, opplyser hun.

Hun har anmeldt saken. Torsdag før jul var politiet og gjorde undersøkelser på Hyttekroa.

Ifølge Dekkerhus ble alarmen utløst da overvåkningskameraet ble fjernet. Selve døralarmen var glemt påslått.

Kritikk mot vekteren

Hun er kritisk til at vekteren ikke oppdaget at det hadde vært ubudne gjester på ferde i lokalene.

- Jeg synes det var sløvt arbeid. Han burde ha sjekket hva som utløste alarmen. Selv om ikke døralarmen var på, så ble sabotasjealarmen utløst da overvåkingskameraet ble fjernet. Hadde innbruddet blitt oppdaget med en gang kunne politiet raskt ha kommet og sikret spor. Dagen etterpå var alt av spor i snøen regnet bort. Det er irriterende, sier Dekkerhus.

Daglig leder Truls Johansen i Gardia på Finnsnes, som utfører vektertjenester for Verisure, stiller seg uforstående til kritikken.

- Vår vekter kunne ikke se noen tegn til innbrudd da han var der. Døra til handikaptoalettet var låst og han låste seg inn der, og fant ingen tegn til innbrudd verken inne eller ute. Han låste døra på nytt fordi han trodde den skulle være låst. At vi skal få kritikk skjønner jeg ikke. Men hun må gjerne ta kontakt med oss, sier Johansen.

Innbrudd i spikertelt

Onsdag denne uka ble det også oppdaget at det hadde vært et innbrudd i et spikertelt inne på selve campingoppstillingsplassen. Det bekrefter operasjonsleder Eirik Kileng ved Troms politidistrikt overfor Folkebladet.no.

- Det stemmer. Vi ble varslet klokka åtte onsdag kveld om at det hadde vært innbrudd i et spikertelt. Ei rute i ei dør var knust og en Playstation og en Apple TV-boks var borttatt, sier Kileng.

Kileng sier eieren har levert inn en forenklet anmeldelse, og at tegn tyder på at innbruddstyveriet har skjedd i løpet av den siste uka.

- At vi skal bli utsatt for innbruddstyver i Hyttekroa er for så vidt ille nok. Men jeg synes det er ekstra leit når våre gjester blir rammet av ubudne gjester, sier Hege Enge Dekkerhus.

Hege Enge Dekkerhus og mannen Stig Jarle Dekkerhus tok over Tranøybotn camping 1. mai i år. Her med barna Rebecca og Gisle. - Ekkelt å vite at vi har hatt ubudne gjester på besøk, sier Hege. Foto: Maria Holm Simonsen