I selve jula har det ikke vært fullt trykk på reiselivsanlegget. Noen julegjester har det likevel vært som har tilbrakt høytida hos Hamn i Senja i Berg kommune. Og mer folksomt skal det bli. Det opplyser administrerende direktør, Ole-Henning Fredriksen.

– Nå i romjula og i nyttårshelga er det bortimot fullt her, sier Fredriksen, som legger til at det er mange tyskere som finner veien til dem.

Hamn i Senja på topplista - les saken her.

Etterspurt produkt

Mange av de som gjester anlegget i disse dager gjør det for å se og oppleve Senjas dyreliv.

– Vi har et produkt kalt «Wildlife safari» der vi drar ut i fjorden for å se på dyrelivet — sel, ørn, skarvebergene og det som er av dyreliv. Er vi heldige får vi også se hval. Dette konseptet opplever vi stor etterspørsel rundt, sier Fredriksen.

Stort engasjement for reiselivsmøte - les saken her.

Han bekrefter at turister fra hele verden spør konkret etter å få se hval på nært hold. Ettersom hvalens tilstedeværelse er høyst uforutsigbar, vil ikke Hamn i Senja skape forventninger som ikke innfris, derav konseptvinklinga på dyrelivet som helhet.

– Det er mange som spør etter hval, og det er klart at det topper det hele når man får se de store dyrene — det er noe helt spesielt. Etterspørselen går imidlertid også veldig mye på hele konseptet, og vi er sikre på å kunne gi gode opplevelser med alt dyrelivet vi har her, sier Fredriksen.

– Dere tar ikke med dere gjestene lenger nord for å finne hval?

– Det er sant at det er forventet at hovedtyngden av hval kommer til å være lenger nord i regionen, men vi drar ikke dit. Vi har våre produkter der vi benytter oss av Bergsfjorden og områdene rundt Senja.

Enorm betydning

Hamn i Senja har i likhet med andre reiselivsaktører på Senja opplevd en formidabel vekst i vinterturismen.

– Vi har hatt en stor vekst de siste fire-fem årene, og det er i dag et helt annet driftsgrunnlag for vinterturisme enn det var da. Omsetningsmessig er det en enorm forskjell der vi har en mangedobling sammenlignet med for fem år siden, sier Fredriksen.

– Hva betyr dette for dere?

– Det betyr enormt mye, blant annet har vi i dag langt flere helårige arbeidsplasser, sier Fredriksen.

Gjennom sommersesongen er det rundt 40 ansatte på anlegget. 20 av disse har som en følge av vinterturismen arbeid hos Hamn i Senja året rundt.

– Det betyr selvfølgelig veldig mye for de ansatte, men også for oss som både beholder og bygger kompetanse.

Fredriksen poengterer at det nå, som reiselivsanlegget er bygget og rigget for en betydelig kapasitet også på vinterstid, er viktig å forsvare investeringene som er gjort gjennom videre utvikling av anlegg og produkter i et hurtigere tempo enn om ikke vinterturismen hadde gjort seg gjeldende.

– I så måte er vi igang med å bygge nye suiter fra sommeren av.

Lover ikke: Hamn i Senja vil ikke love at gjestene får se hval. Det sier Ole-Henning Fredriksen, administrerende direktør.