[Rett på sak]

- Hvordan var julehandelen, Katrine Hansen?

- Den har vært kjempebra. Den har vært så bra at vi innimellom har endt opp med tomme hyller. Da har vi måttet dra til Extra på Finnsnes for å få hjelp til å fylle hyllene igjen.

- Hvor er grossistene deres?

- Hva har dere solgt mest av i julehandelen?

- Det har gått vanvittig mye bakervarer, som mel, krydder, hornsalt, natron og gjær. Jeg er ingen baker selv, så jeg forstod ikke hvor mye det går av slikt til jul. Derfor tomme hyller og nødhjelp. Men jeg har lært mye og lista til neste jul er lang!

- Andre varer dere har solgt meget av?

- Mange vil jo ha en smak av jula før jul, så det har gått en del pinnekjøtt og ribbe i tiden før jul og mye mer nå i det siste.

- Går det mest av pinnekjøtt eller ribbe?

- Vi hadde tilbud på ribbe og da gikk det mye av den. De to siste ukene har vi hatt tilbud på pinnekjøtt, så da gikk det mest av den. Samla vil jeg si at det er ganske jevnt.

- Merker du et Finnsnes sug?

- De kjører jo priskriger der nede som vi ikke har ærend til å være med på. Handelslekkasje vil det være bestandig, og det er ikke noe vi kan gjøre for å stoppe den. Når folk jobber på Finnsnes, så faller det naturlig for mange av dem å handle der før de drar hjem til Rossfjord.

- Bør man ikke ta vare på lokalbutikken?

- Folk har vært flinke til å støtte opp om lokalbutikken og vi merker at de er blitt enda flinkere. Omsetningen har løfta seg betraktelig og det er jeg glad og takknemlig for.

- Hvordan er det å være butikksjef?

- Det synes jeg er veldig artig, men det er veldig mye å gjøre. Jeg liker å ha mye å gjøre, men var nok ikke klar over hvor mye jobbing stillingen som butikksjef innebar.

- Hva gjør du?

- Jeg har alt personansvaret, kontorarbeidet, varebestillinger og alt med driften av butikken. Så jeg er egentlig ansvarlig for det meste, men jeg har jo en stab med meg og drifter butikken. Men vi er få, så blir noen syke, må jeg steppe inn. Skjer det noe utenom det vanlige, må jeg snu opp ned på ting for å løse det problemet. Men vi er alle veldig løsningsorientert her på butikken, så det går bra.

- Du snakket om å rydde i hyllene da du begynte?

- Ja og vi har gjort ganske mye med det og fått mange positive tilbakemeldinger på det som er gjort. Men det har vært ganske hektisk i den siste tiden, så noe hyllerydding gjenstår.

- Så dere har fått en ny atmosfære i butikken?

- Ja, det er det kundene gir tilbakemelding på. Vi har sammen skapt en atmosfære som faller i smak.

- Har dere mange faste kunder?

- Ja, det har vi og det er blitt mange flere i det siste. Vi har også flere eldre og rullestolbrukere her. De pleier vi å gi litt ekstra service med å pakke varer, hjelpe dem å handle og vi bærer varene ut i bilen for dem som trenger det.

- Du er vel egentlig midlertidig ansatt?

- Ja, jeg er konstituert som butikksjef fram til 31. desember, men er blitt forespeilet at jeg blir fast ansatt. Og det synes jeg er hyggelig. Det er ikke hver dag at man blir tilbudt butikksjefstilling og får fortsette i den. I alle fall ikke i en alder av 24 år.

- Du har jobba lenge i Coop systemet?

- Siden jeg var 15, da jobba jeg på Hans og Hennes, klesbutikken på Domus på Finnsnes. Så begynte jeg på Prix på Amfi, en liten periode her i Rossfjord, deretter på Extra på Silsand. Så ble det Hans og Hennes på ny, denne gangen barneavdelingen. Så Sport 1 på Domus og etter å ha vært ute i mammapermisjon, fikk jeg tilbud om fast jobb på Hans og Hennes, denne gangen i herreavdelingen. Etter fem måneder der, havna jeg her på Coop Marked i Rossfjordstraumen.

- Du har jobba andre steder også?

- Jeg har vært innom helsevesenet, Mix Silsand, Jills salong og Max på Amfi.

- Så du har en allsidig butikkerfaring?

- Ja, det kan man si. Men det er litt rart, for egentlig skulle jeg bli frisør og så skulle jeg bli sykepleier, og så havna jeg her i butikkyrket istedenfor.

- Angrer du på jobbvalget?

- Nei, jeg trives veldig godt i serviceyrket. Da jeg fikk ansettelse på Hans og Hennes, da tente jeg på serviceyrket og bestemte meg for å bli der og droppa tankene om å bli sykepleier.

- Du kom over en bil som hadde kjørt utenfor veien?

- Jeg skulle på jobb og da jeg kom til Vasshaugkrysset, så jeg at det lå en bil i grøfta på min side med nødblinken på. Jeg stansa, gikk ned og fant at sjåføren satt fast i bilen. Det var faktisk bestevenninna mi. Jeg fikk henne ut av bilen og opp i min bil.

- Fikk du hjelp da?

- Ja, da jeg stoppa, da stoppa flere, men jeg er overgitt over at ingen hadde stoppa før. Hun hadde faktisk sittet der lenge.

- Hvem er du?

- Født i Tromsø, bodde på Svalbard til år 2000, da vi flytta til fastlandet. Gikk grunnskolen i Øverbotn og i Vangsvik. Så ble det helsefagarbeid på Nordborg vgs. Etter det allmennfag påbygning. Så skulle jeg ta meg et friår fra skolen og hvordan det gikk, har jeg fortalt. 2016 – 2017 tok jeg et år studie i ledelse på UiN.

- Hobbyer?

- Har ikke tid!