Nordlys-journalist Torgeir Bråthen bærer plastposer, esker og har en dataskjerm under armen og selvfølgelig noen bilder av familien. Han har begynt å finne seg tilrette i sitt nye kontor, vegg i vegg med både Folkebladet og NRK Troms. En helt ny hverdag for journalisten som de siste årene har jobbet alene.

– Dette blir en stor forandring i forhold til det jeg har vært vant med de siste 10-15 årene, alene i redaksjonen her i Nordlys. Man har jo noen fordeler med å jobbe slik alene, men det er ensomt å ikke ha et miljø der det foregår litt av det samme som man jobber med. Dette tror jeg blir bra, sier Bråthen.

Gjenforening

Alle har de en ting til felles. De har vært innom Nordlys på et eller annet tidspunkt.

– Vi har jobbet alle sammen og har den bakgrunnen, men vi fant ut at Arild D. Moe og Torgeir ikke har jobbet samtidig, men jeg har jobbet med begge to. Så det er veldig hyggelig å få de inn i samme hus, som nå har blitt Finnsnes sitt svar på Bergen Media City, Akersgata og Fleet Street i London. Det er ganske utenkelig om man går 10-15 år tilbake, at vi skulle være under samme tak og i samme lokale, men i dag så har vi lite å skjule fra hverandre. Det meste vi jobber med blir lagt ut på nett og vi jobber ganske åpent. Det synes jeg er uproblematisk og bra, sier sjefredaktør i Folkebladet, Steinulf Henriksen.

– Tidligere var det en konkurranse og vi var livredd for at de andre mediene skulle vite hva vi gjorde, men nå sitter vi å kanskje spiser lunsj sammen og der er noe nytt, ligger NRK Troms-jounalist Arild D. Moe til.

Samarbeid

At ting har endret seg er tydelig i form av flere samarbeidsprosjekt de siste årene.

– NRK og Folkebladet sender TV-sendinger fra Husøydagan, Nordlys og Folkebladet streamer fotball sammen, så vi samarbeider på flere felt i erkjennelsen av at det ikke er vi som er konkurrenter, men vi konkurrerer med store internasjonale aktører som er en større trussel. Samarbeidet vi gjør, sparer vi penger på og det blir et bedre sluttresultat.

– Medieutviklingen i Midt-Troms de siste 20-30 årene er interessant. Da jeg sluttet i Nordlys var vi fire-fem journalister. NRK gikk fra en til to medarbeidere når kontoret flyttet fra Andselv til Finnsnes, nå er Nordlys en journalist. Folkebladet på sin side har økt de siste årene, så medieutviklingen er ganske tydelig her i Midt-Troms og kanskje representativ for det som er rundt om i landet, avslutter Moe.

I løpet av neste år skal Nordlys etter planen også få sin logo på bygget som blir Midt-Troms nye mediehus. Foto: Carina Hansen