Hvis Tore Johansen fra Torsken på ytre Senja skulle fortelle om det han har opplevd gjennom 32 år i VG måtte det rett og slett skrives en bok. Det er da også noe av de Tore vurderer når han nå pensjonerer seg som 62-åring og har flyttet til Tromsø med sin kone Anne.

Startet i Bladet Vesterålen

Tore startet sin aviskarriere i Bladet Vesterålen i 1978. Der var han journalist i tre år før han da ble forfremmet til redaksjonssekretær og drev redaksjonen der i fire år. Men da var det slutt i nord, og Oslo og VG var neste.

I løpet av de første årene i VG fikk Tore et par år ved VG-kontoret i Tromsø da hans kollega Hermann K- Sørensen ble syk, men han flyttet ned til Oslo igjen høsten 1989. Så fulgte et par år på VG-sporten, både som journalist og reportasjeleder.

Tidlig på 90-tallet sa Tore ja til jobben som kongereporter, og dermed fulgte noen par år der han fulgte kongefamilien verden rundt.

Når Tore skal beskrive sin tid i VG på telefonen over noen få minutter blir det hele svært vanskelig.

– Jeg har vært to ganger i Antarktisk, og to ganger på Nordpolen. I gulltida for norsk presse da penger omtrent ikke var på dagsordenen brukte jeg en gang ti reisedager bare på å nå fram til Mount Everest Base Camp – det ville aldri skjedd i dag.

Har flyttet til Tromsø

Tore slutter ikke formelt i VG før 31. desember, men uttak av feriedager fjør at han ikke lenger er i arbeid.

– Jeg har vært heldig som alle disse årene har fått nyte godt av å jobbe sammen med så mange dyktige kolleger, noe som har gjort at jeg aldri har grudd meg en eneste dag for å gå på jobb.

Og nå skal altså Tore nyte pensjonisttilværelsen med bosted Tromsø. Men det vil nok ikke gå lang tid før trangen til å være skribent får ham ut i ett eller annet prosjekt - kanskje et bokprosjekt.

– Joda, det kan jo være et alternativ, men ingen ting er planlagt enda, sier 62-åringen.

Her er Tore fotografert sammen med Janet Jackson etter et intervju han gjorde med henne i 2003. Foto: Privat