Flere grunneiere i Salangen har stoppet tråkkemaskin å kjøre over deres eiendommer. Dette som en protest mot det de mener er rigide regler for kjøring med snøskuter.

Problem for sport og folkehelse

Dette rammer nærmere 50 kilometer med oppkjørte løyper, og ikke minst ligger det an til at den 39. Salangstrimmen ikke lar seg gjennomføre i 2018. Nå har Idrettsrådet i Salangen kommet på banen. De ber om at kommuneledelsen tar initiativ for å løse problemene.

– Det er svært beklagelig at de tradisjonelle turløypene for skigåing ikke lengre tråkkes med tråkkemaskin, skriver Idrettsrådet i et brev til ordføreren i Salangen kommune.

Idrettsrådet trekker frem at de tidligere hadde nærmere 50 kilometer oppkjørt løype. Nå er det kun lysløypene og en kort strekning som er kjørt opp med snøskuter igjen.

– Det skaper problemer for skisporten og generell folkehelse i Salangen. Idrettsrådet har forståelse for grunneiernes frustrasjon, men vi synes det er beklagelig at dette går ut over skiidretten, skriver rådet.

Bidra til dialog

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) er klar på at denne saken er mellom grunneiere og idrettslagene, ikke en sak kommunen er en del av.

– Så det vi som kommune kan bidra med i denne saken er å få partene i dialog for å prøve å få en løsning, sier hun.

Wiggen Prestbakmo ønsket ikke å uttale seg utover dette.

SIF IF Ski har to tråkkemaskiner som brukes i et omfattende løypenett i Salangen

Morten Dokka