Selv om meteorologene ikke kan si med sikkerhet hvordan det blir, kan Magnus Ovhed på Meteorologisk institutt Værvarslinga for Nord-NorgeOvhed gi oss en liten pekepinn.

– Det vi kan si er litt om sjansen for hvordan juleværet kan bli. Lavtrykket som gir det kraftige mildværet etter helga, gjør det rimelig usikkert hvordan det vil slå ut i julehelga. I ekstremt fall vil det bli mildt og kaldt i hele landet. Men trolig blir det kaldt i Nord-Norge og litt midlere sør. Så det jeg kan si er at det er passe gode sjanser på minusgrader i jula, sier Ovehed til Folkebladet.

Helgeværet

– Det blir nok en god del snøbyger. Det vil etter en litt roligere fredag komme en nord-vest byger inn mot Midt-Troms. Det kan også se ut til at snøbygene vil trekke inn et godt stykke, slik at innlandet også vil merke snøværet, sier Ovhed.

Han forteller videre at det kan snø tett i enkelte perioder

– Det er ikke snakk om skikkelig kraftige snøbyger som trekker mot Midt-Troms, men det blir ujevn byger, som kan gi noen millimeter med snø på bakken er man uheldig, sier Ovhed.

Minusgrader

Denne uken har vært preget av flere minusgrader mange steder i Midt-Troms. Det vil det fortsatt være til helgen.

– Vi holder oss på minusgrader, men det vil bli noe midlere vær.

Glatt etter helga

Etter helga gjør været en helomvending, og det blir mildt.

– I begynnelsen av neste uke, blir det skikkelig mildvær. Tirsdag og onsdag kan det derfor fort bli veldig glatt og ubehagelig å kjøre med både is og snø i veibanen, avslutter han.