I dag er det daglig leder Henning Grande den som har hatt ansvaret for både hvitfisk og pelagisk fiskeri - som sild og makrell. Nå skal ansvaret deles, og dermed har Nergård den siste tiden jaktet på en ny daglig leder.

– Vi ønsker å dele de to virksomhetsområdene, slik at Henning fortsatt skal jobbe med den pedalgiske delen, mens den nye stillingen skal overta områdene for hvitfisk. Vi er godt fornøyd med søkemengden vi har fått, sier konsernsjef Tommy Torvanger til Folkebladet.

Kvalifiserte søkere

Torvanger sier de har fått mange gode søkere på stillingen.

– Det var mange søkere og det var gode søkere. Dette er veldig bra. Vi ønsker å ansette noen veldig snart, og jobber mot dette nå, sier han.

– Når tenker dere å ansette den nye lederen?

– Vi er ikke klar til å komme med noen dato, men det må skje veldig snart.

Hvitfisk produksjonen omfatter torsk, sei, hyse og annen hvitfisk.

God sesong på sild

Nå går det mot ny sildesesong som starter rett over nyåret. Torvanger sier det blir spennende å følge neste års sesong.

– Vi følger med på hvor silda kommer, Senja eller lengre nord. Det er stor aktivitet på sild og det er lenge siden det har landet så mye sild i Senjahopen som det har gjort i året som gikk. Det synes vi er kjempebra, sier Torvanger.

Konsernsjefen skulle likevel ønske at flere lokale kom på banen

– Veldig lite fisk landet fra lokale kystflåter nå i høst, og det synes vi er veldig synd. Stå på å fisk, det er oppfordringa fra oss, avslutter Torvanger.

Her leverer skrei ved Nergård i Senjahopen. Nå søker Nergård ny daglig leder for hvitfisk på Senja. Foto: Vidar Bjørkli